SOPOL73 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Zestaw MPM bardzo wymagający, choć ciekawy. Kosztował mnie wiele przerabiania, szpachlowania, trasowania itp. wszystko w oparciu o zdjęcia realnego obiektu. Model samolotu bardzo ciekawy, przedstawia wersję prototypową wyprodukowaną w dwóch egzemplarzach. Bardzo nietypowa konstrukcja. W warsztacie czeka jeszcze równie dziwna wersja p 47 J (konwersja zestawu revell i academy ). Model malowany aero farbami Tamya i Pactra. Linie trasowane zestawem własnej konstrukcji co widać. Zestaw MPM nie oferował zbyt wieke więc skrzydła sa dodane od revella. Bardzo dużo pracy mnie kosztował kadłub. Zestaw MPM oferował odmienny kształt wlotu do chłodnicy, wszystkie otwory były zaślepione. [/img] Wszelkie uwagi mile widziane 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 No ładnie wygląda ta wersja dzbanka , gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Nie wiedziałem, że istnieje taka wersja (choć prototypowa). Model bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Bardzo unikalny i ładny model zrobiłeś. J eżeli jest to wersja prototypowa to raczej powinna mieć ona oznaczenie "XP-47H", a już na pewno nie "P 47 H". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Trochę pokraczny, ale bardzo ładnie wykonany Moje Gratulacje! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Ojjj jak nie najfajniejszy to na pewno najciekawszy Thunderbolt. kiedyś go zrobię, choćby nawet w 72. Co jeszcze zmieniałeś prócz tego co wymieniłeś w 1 poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 Co jeszcze zmieniałeś prócz tego co wymieniłeś w 1 poście? Oj bardzo dużo np.: +rury wydechowe to wstawione wyciągane na ogniem patyczki higieniczne, +wyloty z boku kadłuba robione od podstaw, te z zestawu były podone do zwykłych wersji Thunderbolta, +Kołpak wytoczony od zera z grubego kołka polistyrenu, przerabianie łopat śmigieł ( konwersja z zestawu Academy), +wszelkie wloty w kadłubie były pozaślepiane, najwięcej roboty było przy spasowaniu skrzydeł revela do kadłuba MPM ( całkowicie inny podział technologiczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 wersja prototypowa to raczej powinna mieć ona oznaczenie "XP-47H", a już na pewno nie "P 47 H". Masz rację! Jeszcze mam w planach XP 47 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi