Adelajda Lebioda Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Sd.Kfz. 11. Model redukcyjny firmy AFV w skali 1:35 w malowaniu DAK. Zapraszam do galerii!!! Cytuj
Gerd Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Masz bardzo fajny "charakter pisma" - jeśli wiesz o czym mówię. Ogląda się bardzo przyjemnie. Miałem to już napisać przy okazji Woroszyłowca, może warto pomyślęć o dioramie, albo chociaż o podstawce. Super praca. P.S. Nie trać sił na Niemców. Cytuj
Adelajda Lebioda Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Napisano 28 Stycznia 2011 dzięki za komentarz. Myślałem o skromnej podstawce i może ją wydziergam. Cytuj
WARECKI Napisano 28 Stycznia 2011 Napisano 28 Stycznia 2011 Witam Ładnie zrobione cieniowanie, podkreślające wykończenie. Delikatnie zaznaczone obicia i otarcia, nie przesadzone kurzenie! Budzi podziw. Cytuj
MWALLO Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 nie przesadzone kurzenie! Bo go nie ma... Model ogólnie OK! Cytuj
kamil83 Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Bardzo fajny modelik. Gratulację. Poprawiłbym jedynie składany daszek, poza tym ok. Cytuj
Adelajda Lebioda Napisano 4 Lutego 2011 Autor Napisano 4 Lutego 2011 nie przesadzone kurzenie! Bo go nie ma... Model ogólnie OK! autor jednak potwierdza, że 'kurzenie jest' - acz delikatne. Mocniejsze można zobaczyć w innych pracach przedstawionych na forum. Preferuję zróżnicowane wykonanie modeli, w rożnych stadiach jego ekspolatacji i uwarunkowań sytuacyjnych. Cytuj
MWALLO Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 No cóż, skoro autor uważa, że jest to nie będę się kłócił . Cytuj
Cesarz Napisano 5 Lutego 2011 Napisano 5 Lutego 2011 Podoba mi się jednak czuję pewien niedosyt (w porównaniu do świetnego Mercedesa) - jak dla mnie ten model nie jest skończony, brakuje mu "ostatecznego szlifu" - zacieków oraz pyłu i kurzu afrykańskiego. Zaznaczam iż jest to moje subiektywne odczucie więc nie należy tego traktować jako wyrocznię Z elementów które rzucają się w oczy to brakuje pasków od broni i wyposażenia, przydałaby się też jakaś czerwona flaga ze swastyką - były one powszechnie używane przez niemieckie wojska w Afryce Pozdrawiam Cytuj
Adelajda Lebioda Napisano 5 Lutego 2011 Autor Napisano 5 Lutego 2011 Strasznie naciskacie na 'usyfienie' kolejnego pojazdu Jeszcze troche i dam się namówić. Ale tak na serio - model skończony i wykonany zgodnie z moimi planami. Być może spodoba Wam się kolejny projekt - model będzie mocno zdewastowany z dużą ilością smaczków - jak lubią niektórzy Kontrastem będzie kolejny - w fazie fabrycznej budowy bez śladu obicia i kurzu. Zapraszam już wkrótce. Jeśli chodzi o szczegóły takie jak flagi, paski - pełna zgoda, dodalyby realizmu. Wezme to poważnie pod uwage w kolejnych replikach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi