czarny1986tychy Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Model ukończony, mam troche czasu więc popstrykałem fotki do galerii. Jest kilka niedociągnięć ale ogółem jestem zadowolony. Kto śledził warsztat:http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=21806 wie co i jak się pokolei działo. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 No, no całkiem ładnie to wyszło poza jednym czy dwoma miejscami kalki bardzo ładnie siadły, w warsztacie nie wyglądało to najlepiej, w ogóle model dużo lepiej prezentuje się na tych zdjęciach, pierwszy raz widać go w pełnym świetle, szkoda że tak mało tych zdjęć zrobiłeś Gdybym miał się czepiać, to nie podoba mi się to "srebrne" koło rury, wydaje się trochę krzywo pomalowane, no i trochę krzywe antenki, no ale to już detale ogólnie prezentuje się bardzo korzystnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Bardzo ładny model, możesz być z niego dumny Z niedociągnięć najbardziej rzuciło mi się w oczy tylne lewe koło - trochę krzywo stoi. Poza tym nie mam zastrzeżeń, model mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Bardzo fajny i ładny model O wiele lepiej się prezentuje na tych fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Fajne 206. Wg mnie, bardzo realistycznie wyszedł środek (przynajmniej na tej fotce). Poza tym, autko przyjemnie się prezentuje. Jakbym miał marudzić, to tylne koła jakoś tak dziwnie stoją, i jeszcze linie podziału - na masce dosyć mocne są. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Hej.... Bardzo ładny i czysto złożony model. Podoba mi się wnętrze jest bardzo realne, mam w planach złożyć takiego samego. Powiedz gdzie mogę zaopatrzyć się w takie felgi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2011 Witajcie, cieszy mnie fakt że model się wam podoba Koło owszem stoi tak jakby miało rewers ale to wina odlewu samej felgi niestety :/ Same felgi , hym 1 komplet (nieciekawy bardzo) dostałem wraz z kalkami reji, a 2 trafiłem na alledrogo,w mf-zone wiem że też chodziły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 31 Stycznia 2011 Share Napisano 31 Stycznia 2011 Hejka. No i mamy miniaturke jednego z najpiekniejszych aut rajdowych w Polsce. Wydaje mi sie, ze jakosc wykonanego modelu pozostawia duzo do zyczenia.... Lakier jest niewypolerowany, caly pokryty skorka pomaranczy, tylne kola maja dziwne ustawienie (jak piszesz, wina odlewu felgi, ale jako modelarz powinienes to poprawic, duzo pracy z tym nie ma a efekt 100 razy lepszy bedzie). Slabej jakosci jest rowniez faktura deski rozdzielczej, zamiast pedzla trzeba bylo uzyc spraja lub aerografu, efekt malowania jest kosmicznie lepszy. Zapomniales pomalowac migaczy w przednich blotnikach, pozostawiles cos dziwnego na tylnym spojlerze, z jego prawej strony. Antenki sa strasznie krzywe, dodatkowo powinny byc umiejscowione blizej siebie. Koncowka wydechu tez jest chyba nie taka, jak byc powinna. Brakuje rowniez trzeciego swiatla stopu na tylnej klapie. Widzialem rowniez, ze usunales te dwa podluzne elementy na masce modelu, z jej prawej strony, chociaz powinny one tak byc. Co wstawiles w ich miejsce? Dorobiles te zaslepki? Na zdjeciach trudno to okreslic. I podstawowe pytanie: co to sa te cztery ogromne metalowe elementy na zderzakach?? W rzeczywistosci sa to mocowania zderzakow, cos ala sruby lub nity. U Ciebie mocowania te sa wielkosci srub do mocowania.. .szyn kolejowych!!!! Troszke przesadziles z rozmiarem tych elementow. Za pasy, zapinki maski i klapy, mocowanie zapasowego kola i sam pomysl na malowanie naleza sie brawa. Nad reszta musisz popracowac. Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Witam Niestety podzielam zdanie Subaromana, od siebie dodam że ogólnie linie podziału są bardzo grube - mówię tu o tych które są przy drzwiach oraz tylnej klapie. Z tego co widać na zdjęciach to prawe tylne koło też jest jakieś takie przekoszone i wystaje poz obrys nadwozia, no i powinieneś zmienić dźwignię zmiany biegów na okrągłą gałkę. Pozdrawiam i czekam na kolejne modele rajdówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 A tam, zazdrościcie Super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 A tam, zazdrościcie. Super model Hmmm. Nie chcę być jątrzycielem, ale lakier rzeczywiście mógłby wyglądać lepiej. Pomimo, że błyszczy się to jego faktura jest gruba i nierówna. Polerka jest w takim wypadku nieodzowna. Solidniejsze pogłębienie linii podziału również by się przydało Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Witajcie. Widze że model wzbudził mieszane uczucia , jednym się podoba, a innym nie. Wiem że model nie jest idealny i ma kilka błędów. Wasza krytyka, jak i dobre słowa motywują mnie do dalszej pracy nad swym warsztatem. Co do zderzaków ,racja główki szpilek to nie był dobry pomysł:/ Tylne koło jest tak odlane i troche boje się manipulować przy tej żywicy bo już 2 felgi połamałem :/ Co do lakieru zapraszam ponownie do warsztatu (tam pisze co i jak się działo podczas lakierowania) wygląda grubo na zdjęcaich, choć był polerowany! Bardziej go już trzeć nie mam zamiaru bo na masce zaczoł się przeierać:/ Dodam tylko że przykro mi że nikt mi w warsztacie nie doradził jak okiełznać to co sie działo z lakierem. Ale to historia :P Linie podziału nie mam w tym wprawy i nie idą mi wcale, markera kupiłem ale zaschniętego a niby orginalnie zapakowany 20zł z przesyłką w d... .:/ Co do pogłębiania lini to to zrobiłem (warsztat się kłania). Za jakiś czas mykne fotki kolejnego modella. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Wasza krytyka, jak i dobre słowa motywują mnie do dalszej pracy nad swym warsztatem No i wlasnie o to chodzi!!!! Widze, ze kolega wie, w jakim celu stworzone zostalo to forum i dlaczego warto byc jego czescia!!! Ciesze sie niezmiernie!!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi