Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W załączeniu zdjęcie Leoparda C2- modelu który aktualnie mam na tapecie. Ponad 2 lata czekał w pudełku na dokończenie. Ponieważ w ramach postanowienia noworocznego wróciłem do modelarstwa- postanowiłem go skończyć.

30012011180.jpg

Podstawa to niedokończony model Leo 1A5 z Revell'a jaki kiedyś odkupiłem. Do tego dorzucona konwersja Maple Leaf i pług z Mouse House.

Kupiłem kilka preparatów z AK więc na razie bawię się nimi na pługu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak przedobrzę to znów będzie kąpiel w podchlorynie :(

Pozdrawiam,

Michał

Napisano

Na tej jednej fotce którą wrzuciłeś wygląda obiecująco. Wrzuć więcej i jakieś zbliżenia. A co do produktów AK to przecież one się zmywają zwykłym white spiritem bez problemu, po co takie radykalne środki ;)

pozdrawiam

Napisano

Witam,

W załączeniu 2 fotki przedstawiające model po cieniowaniu.

IMG_6578.jpg

IMG_6577.jpg

IMG_6580.jpg

Teraz chciałbym go trochę przybrudzić- zacząłem od pługu.

Michał

Napisano
Super! Jak robiłeś liscie?
Gazę opatrunkową moczyłem w kleju do tapet i sypałem herbatą liściastą- im tańsza tym lepsza bo ma mniejsze liście

Raz jeszcze dziękuję za dobre słowo

Michał

Napisano

Kombinuję z kołami i gąsiennicami. Po raz pierwszy korzystam ze środków AK więc uczę się jak z nimi postępować. Pytanie brzmi czy to co powstaje przypomina suche błoto i czy gąsiennice wyglądają realistycznie? Na razie są tylko przyłożone- nie zapinałem ich jeszcze.

IMG_6601.jpg

Michał

Napisano

Jak dla mnie świetnie wycieniowany a co do błotka to raczej wygląda jak zakurzone coś bym jeszcze dodał .

Jakiej farbki użyłeś jako koloru podstawowego ?

Napisano

Witam,

Jako kolor podstawowy była Tamiya NATO Green. Cieniowanie było zrobione VALLEJO- mieszałem Dark Green z zółtą i białą i domalowywałem różne elementy. No i jeszcze na koniec pomazałem trochę olejnymi. Cieszę się że podoba się to co powstało.

Dzisiaj spróbuję zmieszać trochę AK Kurz z Błotem i zobaczymy co wyjdzie.

Pozdrawiam

Michał

Napisano
Cieszę się że podoba

Podoba się?? Kolego powinno Ci sie nakopać w biiiiiip za to że tak długo trzymałeś to cudo w ukryciu. Czyjej produkcji jest ten zestaw??

Napisano

AAAA już wiem, doczytałem się, to Revell i zestaw do konwersji. Cud i miód

Napisano
Podoba się?? Kolego powinno Ci sie nakopać w biiiiiip za to że tak długo trzymałeś to cudo w ukryciu. Czyjej produkcji jest ten zestaw??

Trzymałem w ukryciu bo po prostu czasami w życiu pojawiają się inne priorytety i o przyjemnościach trzeba zapomnieć :( Ale koniec końców- znów mogę się bawić w modelarstwo

Z tego co wiem model Revell'a nie jest już dostępny na rynku. Ale podobno te same wypraski są dostępne u Italeri. Też mają Leoparda 1A5. Jeżeli chodzi o samą konwersję Maple Leaf- firma czasowo nie działa i ich produktów raczej trzeba szukać na eBay.

Pozdrawiam,

Michał

Napisano
a co do błotka to raczej wygląda jak zakurzone Very Happy coś bym jeszcze dodał

Wziąłem sobie do serca uwagę i zmieniłem kolor. Teraz może być?

IMG_6605-1.jpg

Pozdrawiam,

Michał

Napisano

Według mnie dużo lepiej ale jak byś jeszcze zapuścił coś koło śrub aby podkreślić ich istnienie to by było super

Pozdrawiam i czekam na dalsze postępy .

Napisano
No i co tam dalej ?

Cześć,

Zrobiłem eksperyment z jednej strony dodając trochę lekko błyszczącego preparatu w centralnej części kół.

IMG_6609.jpg

Dzisiaj postaram się jeszcze zrobić lepsze zdjęcie.

Michał

Napisano

Wydaje mi się że dobrnąłem do (prawie) końca. Montaż anten, malowanie figurek i... na półkę. A może coś jeszcze powinienem dodać lub poprawić?

Michał

IMG_6613.jpg

IMG_6622.jpg

IMG_6614.jpg

IMG_6620.jpg