BearM Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Witam, W załączeniu zdjęcie Leoparda C2- modelu który aktualnie mam na tapecie. Ponad 2 lata czekał w pudełku na dokończenie. Ponieważ w ramach postanowienia noworocznego wróciłem do modelarstwa- postanowiłem go skończyć. Podstawa to niedokończony model Leo 1A5 z Revell'a jaki kiedyś odkupiłem. Do tego dorzucona konwersja Maple Leaf i pług z Mouse House. Kupiłem kilka preparatów z AK więc na razie bawię się nimi na pługu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak przedobrzę to znów będzie kąpiel w podchlorynie :( Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Na tej jednej fotce którą wrzuciłeś wygląda obiecująco. Wrzuć więcej i jakieś zbliżenia. A co do produktów AK to przecież one się zmywają zwykłym white spiritem bez problemu, po co takie radykalne środki ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Witam, W załączeniu 2 fotki przedstawiające model po cieniowaniu. Teraz chciałbym go trochę przybrudzić- zacząłem od pługu. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Moim zdaniem wygląda wspaniale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Super! Jak robiłeś liscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 6 Lutego 2011 Autor Share Napisano 6 Lutego 2011 Super! Jak robiłeś liscie? Gazę opatrunkową moczyłem w kleju do tapet i sypałem herbatą liściastą- im tańsza tym lepsza bo ma mniejsze liście Raz jeszcze dziękuję za dobre słowo Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Kombinuję z kołami i gąsiennicami. Po raz pierwszy korzystam ze środków AK więc uczę się jak z nimi postępować. Pytanie brzmi czy to co powstaje przypomina suche błoto i czy gąsiennice wyglądają realistycznie? Na razie są tylko przyłożone- nie zapinałem ich jeszcze. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Jak dla mnie świetnie wycieniowany a co do błotka to raczej wygląda jak zakurzone coś bym jeszcze dodał . Jakiej farbki użyłeś jako koloru podstawowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Witam, Jako kolor podstawowy była Tamiya NATO Green. Cieniowanie było zrobione VALLEJO- mieszałem Dark Green z zółtą i białą i domalowywałem różne elementy. No i jeszcze na koniec pomazałem trochę olejnymi. Cieszę się że podoba się to co powstało. Dzisiaj spróbuję zmieszać trochę AK Kurz z Błotem i zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Cieszę się że podoba Podoba się?? Kolego powinno Ci sie nakopać w biiiiiip za to że tak długo trzymałeś to cudo w ukryciu. Czyjej produkcji jest ten zestaw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 AAAA już wiem, doczytałem się, to Revell i zestaw do konwersji. Cud i miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Podoba się?? Kolego powinno Ci sie nakopać w biiiiiip za to że tak długo trzymałeś to cudo w ukryciu. Czyjej produkcji jest ten zestaw?? Trzymałem w ukryciu bo po prostu czasami w życiu pojawiają się inne priorytety i o przyjemnościach trzeba zapomnieć :( Ale koniec końców- znów mogę się bawić w modelarstwo Z tego co wiem model Revell'a nie jest już dostępny na rynku. Ale podobno te same wypraski są dostępne u Italeri. Też mają Leoparda 1A5. Jeżeli chodzi o samą konwersję Maple Leaf- firma czasowo nie działa i ich produktów raczej trzeba szukać na eBay. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 a co do błotka to raczej wygląda jak zakurzone Very Happy coś bym jeszcze dodał Wziąłem sobie do serca uwagę i zmieniłem kolor. Teraz może być? Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Według mnie dużo lepiej ale jak byś jeszcze zapuścił coś koło śrub aby podkreślić ich istnienie to by było super Pozdrawiam i czekam na dalsze postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 No i co tam dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 No i co tam dalej ? Cześć, Zrobiłem eksperyment z jednej strony dodając trochę lekko błyszczącego preparatu w centralnej części kół. Dzisiaj postaram się jeszcze zrobić lepsze zdjęcie. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 27 Lutego 2011 Autor Share Napisano 27 Lutego 2011 Wydaje mi się że dobrnąłem do (prawie) końca. Montaż anten, malowanie figurek i... na półkę. A może coś jeszcze powinienem dodać lub poprawić? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi