Messer Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 No i to jest polerka! Właśnie tak to powinno wyglądać. Jeszcze tylko polerka wykończeniowa i ferrari z dumą będzie mogło zając należne mu miejsce w domu Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki Messer za pozytywny komentarz. Model traktuje mocno treningowo i ze świadomością, że mogło być dużo lepiej z tym bezbarwnym. Plus, że coś tam się dało uratować bo jakby mi przyszło zdzierać farbę to najpewniej nic by z tego nie wyszło. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Model powoli składa się do kupy. Na koniec zostały chyba najżmudniejsze sprawy czyli wykańczanie, domalowywanie zamków, pasków, dupereli. Troszkę kiszka z wlewem paliwa bo linie podziału są dosyć mocno zanurzone w lakierze, ciężko będzie ładnie zaznaczyć granicę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Fajnie to zaczyna wyglądać Co jest z wydechem? jeszcze nie przewierciłeś? Światła są ruchome czy tak zostaną? no i czy czarny będziesz robił matowy? chodzi mi zwłaszcza o spoiler i wloty na klapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Wydechu chyba nie będę wiercił bo na to co widać na zdjęciu idą chromowane nakładki o długości ok. 5mm, więc otwory są dosyć głębokie. Co do czarnych części to zostaną błyszczące. Widziałem na sieci zdjęcia egzemplarzy z matowymi plastikami i takie, w których te pokrywy się bardziej błyszczą. Wybieram bramkę nr 2. Światełka jak najbardziej ruchome, na zdjęciu włożone na sucho. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Założyłem sobie, że w weekend skończę Ferrarkę, żeby wziąć się wreszcie za 911. Guzik z planu wyszło bo szyby w tym modelu to jakaś pomyłka. Po założeniu ich na kaście okazało się, że odlew jest mocno za gruby, i że całość nie chcę ładnie pasować. Postanowiłem, że wyrżnę przednią szybę po słupkach a boczne dorobię. Póki co jest ok, choć przy wycinaniu nie obyło się bez drobnego zarysowania (prawy dolny róg). Sklejona jest już tylna część nadwozia, czyli zderzak i klapa. Dla osób, które mają w planach sklejać ten model - uważajcie na mechanizm otwierania tylnej klapy. Na sucho wszystko ładnie do siebie pasuje, ale jak dorzucicie owy zamek, będzie wypychał tylny zderzak. Trzeba go trochę wyszlifować zanim zespoicie go z klapą bo potem nie ma dojścia, żeby dokonać poprawek. Model mocno wypalcowany, przed końcowym czyszczeniem. Szczelina między kastą z przednim zderzakiem będzie oczywiście znacznie mniejsza, trza skleić;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Ładnie prezentuje się Ferrarka a zabiegi z lakierem wyszły jej tylko na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Za Ferrarkami nie przepadam ale model robi wrażenie Nie ma się do czego przyczepić oprócz faktu że maska odstaje nieco od zderzaka, ale to chyba jeszcze poprawisz Ogólnie model bardzo elegancko zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Lakier robi robotę, już nie mogę się doczekać galeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Ostatnie kilka zdjęć w warsztacie przed galerią. Dorobiłem szyby bo, jak mówiłem wcześniej, oryginalna wytłoczka nie pasuje i podnosi karoserie do góry. Ogólnie sporo problemów z dopasowaniem progów - musiałem mocno je strugać zanim w miarę się ułożyły, choć ciągle nie jest idealnie. Brakuje jeszcze rejestracji i...chyba tyle. Jakieś drobne poprawki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi