dak3000 Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Witam ponowie chciałbym przedstawić wam mój kolejny debiut proszę o rady i sugestie na co zwrócić uwagę przy kolejnych modelach. Model na razie bez brudzenia pociągnięty tylko sido Model tani ale wdzięczny do nauki ... Pozdrawiam... PS. Jaka jest kolejność nanoszenia kalkomani? bo ja przyjąłem taką: farba , kalkomania,sido,wash,lakier czy to prawidłowa kolejność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 "Kolejny debiut"? Brzmi to poniekąd sprzecznie... Ale to forum modelarskie, nie językowe, heh. Wracając do meritum... Model tani ale wdzięczny do nauki ... Może i model jest tani, ale do nauki raczej kiepsko się nadaje. To zgrubna kopia zestawu Hellera, mająca wiele błędów, kiepsko sie składająca i niezbyt sprzyjająca nauce. Sugeruję abyś w przyszłości wybierał lepsze modele. W kategorii tanich mogę polecić Revelle w skali 1/72, np: Spitfire V, P-47, FW-190, Me-262, Hurricane... farba , kalkomania,sido,wash,lakier To logiczne, ale sido to jest... lakier! Jako poczatkujacy mozesz spokojnie zrezygnowac na ten moment z washa i postarac sie wykonac model schludnie, zgodnie z instrukcja i schematem malowania!! Co do samego modelu, to jak na poczatki zabawy w modelarstwo moze byc. Moze farba za grubo. Choc finski samolot w barwach pustynnych wyglada nieco komicznie. Postaraj sie lepiej dbac o realia historyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi