Skocz do zawartości

Leopard 2A6M HobbyBoss 1:35

dr.Watson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że już po "ptokach" ale chciałbym już się pochwalić że tak powiem. Robię czyste SF więc wiem że merytorycznie wysiadam Wiem że Leopardów nie ma w pustynnym malowaniu Kanady, stosują jedynie siatkę pustynną maskująca, ale jej nie umiałem wykonać:( po za tym, leopardów Kanada nie miała chyba w Iraku, w afganie tak. Tak więc to takie moje małe Sf.

Teraz trochę o budowie. Model to po prostu tragedia. Sklejanie wieży to masakra. Gdyby nie szpachel, model wylądowałby w koszu. Części źle spasowane, w wielu przypadkach trzeba improwizować. Nie polecam tego modelu dla ludzi o słabych nerwach, choć cena 80 zł, jest kusząca za niego. W zestawie jest kilka blaszek, i kartonowych pudeł, po coli i żywności. Linki dokupiłem stalowe, jak i gąski wymieniłem z gumowych na ruchome od bronco, dokupiłem zestaw plecaków itp od legenda, boczną plandekę wykonałem z chusteczki i wikolu.

Tak, nad modelem jeszcze pracuję, jestem na etapie robienia pasków przytrzymujących cały ten "majdan", model muszę jeszcze okurzyć,pomalować wizjery i dorobić kilka pudeł do kosza i skończyć podstawkę która będzie mniej więcej wyglądała tak jak na focie.

Tu kilka fotek.

bc5d42955a633c91med.jpg

9d306595d1902e0dmed.jpg

32134f16d7bf6751med.jpg

ae6363dfade4647emed.jpg

c4be5e7f4a916bd2med.jpg

Trochę kiepskie zdjęcia ale z tego co widzę to modelik fajnie wykonany, a o merytorykę to nie zawsze trzeba dbać . Modelarstwo to przecież sztuka;) Widzę poza tym ,że za "walkę" z figurkami się zabrałeś. Niestety ja jakoś nie mogę się zebrać , a tak właściwie to się boję , bo jak znam życie to jakieś ufoludki by mi wyszły zezowate:P

Ps. nie było kalek w zestawie , czy celowo nie użyłeś?

Pozdrawiam

Witam, to moje pierwsze w życiu figurki, ale wyszły Fajnie (niedługo już w galerii) Kalki były w zestawie, lecz nie wiem gdzie je nanieść, ponieważ jak przeglądam kanadyjskie leosie, to nie widzę by w ogóle gdzieś były. Fakt, foty kiepskie, bo to telefon. innych nie zrobię :(