Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wiem że już po "ptokach" ale chciałbym już się pochwalić że tak powiem. Robię czyste SF więc wiem że merytorycznie wysiadam Wiem że Leopardów nie ma w pustynnym malowaniu Kanady, stosują jedynie siatkę pustynną maskująca, ale jej nie umiałem wykonać:( po za tym, leopardów Kanada nie miała chyba w Iraku, w afganie tak. Tak więc to takie moje małe Sf.

Teraz trochę o budowie. Model to po prostu tragedia. Sklejanie wieży to masakra. Gdyby nie szpachel, model wylądowałby w koszu. Części źle spasowane, w wielu przypadkach trzeba improwizować. Nie polecam tego modelu dla ludzi o słabych nerwach, choć cena 80 zł, jest kusząca za niego. W zestawie jest kilka blaszek, i kartonowych pudeł, po coli i żywności. Linki dokupiłem stalowe, jak i gąski wymieniłem z gumowych na ruchome od bronco, dokupiłem zestaw plecaków itp od legenda, boczną plandekę wykonałem z chusteczki i wikolu.

Tak, nad modelem jeszcze pracuję, jestem na etapie robienia pasków przytrzymujących cały ten "majdan", model muszę jeszcze okurzyć,pomalować wizjery i dorobić kilka pudeł do kosza i skończyć podstawkę która będzie mniej więcej wyglądała tak jak na focie.

Tu kilka fotek.

bc5d42955a633c91med.jpg

9d306595d1902e0dmed.jpg

32134f16d7bf6751med.jpg

ae6363dfade4647emed.jpg

c4be5e7f4a916bd2med.jpg

Napisano

Trochę kiepskie zdjęcia ale z tego co widzę to modelik fajnie wykonany, a o merytorykę to nie zawsze trzeba dbać . Modelarstwo to przecież sztuka;) Widzę poza tym ,że za "walkę" z figurkami się zabrałeś. Niestety ja jakoś nie mogę się zebrać , a tak właściwie to się boję , bo jak znam życie to jakieś ufoludki by mi wyszły zezowate:P

Ps. nie było kalek w zestawie , czy celowo nie użyłeś?

Pozdrawiam

Napisano

Witam, to moje pierwsze w życiu figurki, ale wyszły Fajnie (niedługo już w galerii) Kalki były w zestawie, lecz nie wiem gdzie je nanieść, ponieważ jak przeglądam kanadyjskie leosie, to nie widzę by w ogóle gdzieś były. Fakt, foty kiepskie, bo to telefon. innych nie zrobię :(