xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Witam! Wreszcie udało mi się wstawić zdjęcia. Przedstawiam wam mój pierwszy model. Na wszystkie pytania odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikser Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Trochę to wygląda tak jakby bydło na nim rżnęli Następnym razem po prostu nie smaruj go na czerwono i było by znacznie lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 brak mi słów ale w pozytywnym czy negatywnym sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Co to jest to czerwone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Trochę to wygląda tak jakby bydło na nim rżnęli Następnym razem po prostu nie smaruj go na czerwono i było by znacznie lepiej . a mi się wydaje że jeśli ten o to tygrys jest jakimś weteranem, to chyba mógł tak zardzewieć (to było moje pierwsze rdzawienie i rzeczywiście wyszło trochę za bardzo niż chciałem.) Może zarżnęli na nim parę rusków. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Co to jest to czerwone? Tak to jest rdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Jako że to Twój pierwszy model to przełknę go bez komentarza.A rada na kolejne-NIE SPIESZ SIĘ.Przeglądaj forum tam jest wszystko żeby zrobić dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Wiem, przepraszam. Ten model był robiony z kompletną niewiedzą a kawałek lufy to skuwka od flamastra. Mógłbyś wytknąć mi błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Poczytaj troszkę artykułów, jest tam sporo napisane na temat różnych technik. Zanim zaczniesz brudzić i podstarzać modele musisz popracować na czystym i poprawnym sklejaniem np. ułożenie gąsienic... Trenuj i wesprzyj się jakimiś materiałami bo ten model wygląda słabo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 W szczególności nad jarzmem xD (2 zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Wiem, przepraszam Nie masz za co,to pierwszy model i masz prawo do błędów,ale przejrzyj fora,literaturę,poćwicz techniki a będzie o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Moim zdaniem jak na pierwszy to nawet nawet, ważna sprawa abyś tylko znał umiar. Ja swoje pierwsze modele też robiłem podobnie, jak się rozpędziłem z obiciami i brudzeniem to nie mogłem się zatrzymać. Musisz się zaprzeć by przychamować, a wiem że nie jest łatwo. Ogólnie jesteś na dobrej drodze by robić "Wyczesane" modele. Tak jak mówili koledzy, nie śpiesz się, ale czytaj i pytaj, na tym forum znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Jarzmo jest od kolegi bo w modelu nie bylo, razem z tym kawalkiem lufy. Dziekuje za to "nawet nawet" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Fajnie że jak na pierwszy model, nie bałeś się zniszczyć i pobrudzić kalek. Nawet już "fachowcy" popełniają tak oczywisty błąd, że wybrudzą, obiją model, a kalki zostają wyglancowane jak psie j...a. Dobrze zaczynasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Ważne że spróbowałeś postarzyć model - nie zawsze się udaje . Powodzenia przy budowie następnych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Dzieki wam. Powiedzcie mi czy mozna kupic ta czesc lufy co jest taka nienaturalna? A! I gąski są gumowe więc nie potrafie ich ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Rozumiem ze jestes poczatkujacy, sklejony jest dobrze ale malowanie.... wieele do zyczenia. Kuknij na poradniki i tutoriale duzo mozna sie nauczyc, na jutube jest tego sporo. Przegladaj takze poradniki na forach bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Będe nieskromny i powiem mój pierwszy model wyszedł lepiej, po 1 staraj się na początek skleić model czysto i ładnie pomalować na brudzing przyjdzie pora :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Ale oprócz tej dziwnej rdzy to co jest źle w malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 (edytowane) Ja do malowania się nie przyczepiam, chodzi mi o kolor bazowy. Może kolega ma na myśli że źle pomalowałeś wszystkie te pierdoły, np. trzonki narzędzi, nie pomalowałeś bandaży na kołach, po prostu pomalowałeś wszystko na jeden prawie kolor:) Na przyszłość, przejrzyj foty innych modeli, zobaczysz co i jak należy pomalować. Edytowane 14 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Fajnie że jak na pierwszy model, nie bałeś się zniszczyć i pobrudzić kalek No chyba że to zrobił przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Yyy...... no troche taki jest za czerwony co pisali poprzednicy, ale jak na pierwszy model to ok. Mój (pierwszy) wyglądał jak plastikowe pudełko polane klejem od góry więc nie jest żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Nie, nie zrobilem tego przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Będe nieskromny i powiem Rolling Eyes mój pierwszy model wyszedł lepiej Nie dołujcie kolegi na starcie. To jego pierwszy model, a następne na pewno będą o wiele lepsze. Wszyscy pisali o tej rdzy, i innych pierdółkach rażących oczy. A ja wspomnę o czymś nowym: Chodzi mi o gąskę z przodu pojazdu. Przylepiłeś ją ( ). To nie dobrze, bo wygląda to bardzo sztucznie. W modelarstwie chodzi o to, by jak najlepiej odwzorować to co chce się zrobić, aby to wyglądało naturalnie, tak jak w rzeczywistości. Ta gąska w rzeczywistości, powinna być zaczepiona na jakiejś lince lub być oparta na deseczce (chodzi mi o to, by pod zębami gąski podłożyć poziomo deseczkę która miała by ją "podtrzymywać" ). http://www.tiger-tank.com/secure/photos/news_tiger_1.jpg http://www.tiger-tank.com/secure/photos/news_tiger_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi