KKrauz Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Jest to mój pierwszy model na tym forum, wiec proszę o wyrozumiałość. Sorry, za jakość zdjęć robione komórką ;) Wstępna faza prac nad silnikiem. Silnik prawie skończony może jeszcze dorobię pompę oleju, bagnet, brakuje jeszcze filtra powietrza z „rurami”. Rury do chłodnicy jeszcze nieskrócone. Chłodnica. Wycięta klapa silnika po wstępnej obróbce. Aby skończyć ramę z zawieszeniem Itp. Zostało mi dorobić amortyzatory i maglownice. Zastanowię się nad układem hamulcowym. Cytuj
filon Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Skala jak sądzę 1:35 ?? Producent - miniart ?? Silnik z innego zestawu, czy dorabiany od podstaw, czy gruntownie przerabiany (całość biała, a śruby głowicy szare)?? Poopowiadaj troszkę więcej, bo się czaję na takiego. Zdjęcia mogą być. (ostatecznie ) Maglownicy w tych pojazdach nie widziałem, tylko przekładnię ślimakową globoidalną. Cytuj
KKrauz Napisano 19 Lutego 2011 Autor Napisano 19 Lutego 2011 Zestaw to Miniart. Skala 1/35. Silnik w całości od podstaw to co nie szare to dorabiane. A na nazwach się nie znam wiec za maglownice przepraszam. Zestaw jaka cena taka jakość. Brakuje w nim moim zdaniem kilku elementów tj silnika lub choćby miski olejowej, wyposażenia przedziału bojowego tj zbiornika paliwa, zasobników z magazynkami akumulatorów i kilku detali, brak odwzorowania wewnętrznego drzwi. a reszta jest OK. jest to model om klase lub dwie lepszy od AER'a a S-modelu nie widziałem. Ogólnie nawet z pudełka powinien nieźle wyglądać. Ogólnie polecam. Cytuj
KKrauz Napisano 24 Lutego 2011 Autor Napisano 24 Lutego 2011 Garść elementów. Na górze zasobniki z magazynkami, Pompka do kół, gaśnica, częściowo zrobiony zbiornik paliwa i amortyzatory. Nad tymi ostatnimi się zastanawiam czy nie zrobić nowych, czy może ujdą? Cytuj
elrogalo Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Pięknie Ci to idzie. Ja odpuściłem silnik z braku czasu i umiejętności w skreczowaniu. Wkurza mnie jego brak, ale nauczę się z tym jakoś żyć. Będę chciał jednak wydłubać ile się da we wnętrzu i widzę, że zabrałeś się do tego dokładnie tak jak sam planowałem. Czyli da się Amortyzatory bym jednak poprawił - może zrobić jeden porządnie i resztę odlać w żywicy? Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, wymaga jedynie inwestycji w materiały. Raczej ciężko Ci będzie wydłubać cztery identyczne drobiazgi. Przynajmniej ja bym miał z tym spory problem. Powodzenia, będę się po cichu przyglądał dalszym postępom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi