KKrauz Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Jest to mój pierwszy model na tym forum, wiec proszę o wyrozumiałość. Sorry, za jakość zdjęć robione komórką ;) Wstępna faza prac nad silnikiem. Silnik prawie skończony może jeszcze dorobię pompę oleju, bagnet, brakuje jeszcze filtra powietrza z „rurami”. Rury do chłodnicy jeszcze nieskrócone. Chłodnica. Wycięta klapa silnika po wstępnej obróbce. Aby skończyć ramę z zawieszeniem Itp. Zostało mi dorobić amortyzatory i maglownice. Zastanowię się nad układem hamulcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Skala jak sądzę 1:35 ?? Producent - miniart ?? Silnik z innego zestawu, czy dorabiany od podstaw, czy gruntownie przerabiany (całość biała, a śruby głowicy szare)?? Poopowiadaj troszkę więcej, bo się czaję na takiego. Zdjęcia mogą być. (ostatecznie ) Maglownicy w tych pojazdach nie widziałem, tylko przekładnię ślimakową globoidalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Zestaw to Miniart. Skala 1/35. Silnik w całości od podstaw to co nie szare to dorabiane. A na nazwach się nie znam wiec za maglownice przepraszam. Zestaw jaka cena taka jakość. Brakuje w nim moim zdaniem kilku elementów tj silnika lub choćby miski olejowej, wyposażenia przedziału bojowego tj zbiornika paliwa, zasobników z magazynkami akumulatorów i kilku detali, brak odwzorowania wewnętrznego drzwi. a reszta jest OK. jest to model om klase lub dwie lepszy od AER'a a S-modelu nie widziałem. Ogólnie nawet z pudełka powinien nieźle wyglądać. Ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 Garść elementów. Na górze zasobniki z magazynkami, Pompka do kół, gaśnica, częściowo zrobiony zbiornik paliwa i amortyzatory. Nad tymi ostatnimi się zastanawiam czy nie zrobić nowych, czy może ujdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Pięknie Ci to idzie. Ja odpuściłem silnik z braku czasu i umiejętności w skreczowaniu. Wkurza mnie jego brak, ale nauczę się z tym jakoś żyć. Będę chciał jednak wydłubać ile się da we wnętrzu i widzę, że zabrałeś się do tego dokładnie tak jak sam planowałem. Czyli da się Amortyzatory bym jednak poprawił - może zrobić jeden porządnie i resztę odlać w żywicy? Wbrew pozorom nie jest to takie trudne, wymaga jedynie inwestycji w materiały. Raczej ciężko Ci będzie wydłubać cztery identyczne drobiazgi. Przynajmniej ja bym miał z tym spory problem. Powodzenia, będę się po cichu przyglądał dalszym postępom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 Amortyzator Matka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi