JaniszewskiPaweł Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam. Jest to mój pierwszy model i myślę ze nie ostatni. Chce się rozwijać w tym kierunku b o zaczęło mnie to interesować.Model nie ma lusterka gdzieś mi przepadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Jest to Revell 1/24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Witaj! Jak na pierwszy model jest świetnie Wielki plus za malowanie, ładne wnętrze i silnik Nawet bez lusterka robi wrażenie Życzę ci więcej tak udanych modeli, prowadź też relację z budowy na forum to wszyscy ci pomożemy jak będziesz miał wątpliwości i na pewno dowiesz się wielu ciekawych rzeczy na temat budowy modeli Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Model fajny - moje ulubione BMW. Jak koledzy pisali - jako pierwszy model, zrobiony dość dobrze. Z wad, które rzucają się w oczy, to malowanie za gęstą farbką (srebrna i złota) przez co porobiły się "farfocle". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Witam. Model mi się podoba, tym bardziej, że jestem fanatykiem tej marki, jaką jest BMW. Jedyne co bym jeszcze poprawił, to zapuszczenie czarną farbką szczelin w felgach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Dzięki za pomoc z felgami masz racje 635 wyglądała by o wiele lepiej. W orginale właśnie są w dwóch kolorach. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 http://devio.us/~sheiner/Nowy%20folder%20(4)/P2190050.JPG[/img] http://devio.us/~sheiner/Nowy%20folder%20(4)/P2190063.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 http://devio.us/~sheiner/Nowy%20folder%20(4)/P2190050.JPG[/img] http://devio.us/~sheiner/Nowy%20folder%20(4)/P2190063.JPG[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Witam Jak na pierwszego cywila, to jest całkiem ok.Nie ma w nim fajerwerków ani zabiegów urealistyczniających, ale jest schludnie sklejony i nieźle wykończony zaczyn kolekcji. Daje się zauważyć kilka nierówności malowania pomniejszych elementów, a część z nich wygląda plastikowo (np. reflektory - zaopatrz się w farby Clear) ale nie ma tragedii. Bardzo podoba mi się za to ładne "wtopienie" w model kalkomanii. Nie znać ich na powierzchni. To się bardzo chwali. Model sporo traci przez zdjęcia. Spróbuj następnym razem wykonać je na jednolitym jasnym tle (np. arkuszach brystolu) bez lampy błyskowej. Mam nadzieję, że wkrótce rozpoczniesz na forum warsztat jakiegoś cacka, bo przy takich efektach już przy pierwszym modelu na pewno przy kolejnych będzie na co popatrzeć Życzę powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 BMW czyli "Bolid Młodzieży Wiejskiej" . Bardzo ładny nawet bez tego lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Subaroman dzięki za zdjęcia coś mi się pokręciło z tymi zdjęciami, miałem poprawić ale Subaroman byłeś szybszy jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Dzięki wszystkim wam za opinię negatywne i pozytywne. Pytanie do kornik 69 farby clear są to specjalne do reflektorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Clear'y to farby koloryzujące dające jednocześnie efekt przezroczystości. Do świateł potrzebny ci będzie Clear Red i Clear Orange, a do co poniektórych Clear Yellow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Z tymi klirami do swiatel trzeba troszke uwazac, bo przezroczyste (transparentne) swiatla sa domena nowszych samochodow. Starsze auta mialy klosze takie... plastikowe, raczej byly w kolorze, nie przezroczyste. Warto czasem zasiegnac wiedzy z netu i obejrzec fotke danego samochodu, przed malowaniem swiatel modelu (odpowiednio trzeba dobrac farbki, zeby uzyskac wlasciwy efekt). Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Nie jestem fanem BMW, choć szanuje te samochody. Twój egzemplarz to chyba jeden z najelegantszych modeli tej marki. O niedoróbkach koledzy się już wypowiedzieli, ja powiem, że podoba mi się czarny lakier - szczególnie na zdjęciu 2 prezentuje się bardzo fajnie. Malowałeś aero czy sprayem? PZdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 26 Lutego 2011 Autor Share Napisano 26 Lutego 2011 Witam. Malowałem zwykłym sprayem z puchy DUPLI-COLOR. Malowany był na 4 razy z dalekiej odległości w sumie muskając o karoserie. Dla mnie oczywiście był to eksperyment bo malowałem pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi