Skocz do zawartości

Bmw 635 Csi

JaniszewskiPaweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj!

Jak na pierwszy model jest świetnie

Wielki plus za malowanie, ładne wnętrze i silnik

Nawet bez lusterka robi wrażenie

Życzę ci więcej tak udanych modeli, prowadź też relację z budowy na forum to wszyscy ci pomożemy jak będziesz miał wątpliwości i na pewno dowiesz się wielu ciekawych rzeczy na temat budowy modeli

Pozdrawiam!

Model fajny - moje ulubione BMW.

Jak koledzy pisali - jako pierwszy model, zrobiony dość dobrze.

Z wad, które rzucają się w oczy, to malowanie za gęstą farbką (srebrna i złota) przez co porobiły się "farfocle".

Witam. Model mi się podoba, tym bardziej, że jestem fanatykiem tej marki, jaką jest BMW. Jedyne co bym jeszcze poprawił, to zapuszczenie czarną farbką szczelin w felgach .

Pozdrawiam

Witam

Jak na pierwszego cywila, to jest całkiem ok.Nie ma w nim fajerwerków ani zabiegów urealistyczniających, ale jest schludnie sklejony i nieźle wykończony zaczyn kolekcji.

Daje się zauważyć kilka nierówności malowania pomniejszych elementów, a część z nich wygląda plastikowo (np. reflektory - zaopatrz się w farby Clear) ale nie ma tragedii. Bardzo podoba mi się za to ładne "wtopienie" w model kalkomanii. Nie znać ich na powierzchni. To się bardzo chwali.

Model sporo traci przez zdjęcia. Spróbuj następnym razem wykonać je na jednolitym jasnym tle (np. arkuszach brystolu) bez lampy błyskowej.

Mam nadzieję, że wkrótce rozpoczniesz na forum warsztat jakiegoś cacka, bo przy takich efektach już przy pierwszym modelu na pewno przy kolejnych będzie na co popatrzeć

Życzę powodzenia i pozdrawiam!

Kornik

Clear'y to farby koloryzujące dające jednocześnie efekt przezroczystości. Do świateł potrzebny ci będzie Clear Red i Clear Orange, a do co poniektórych Clear Yellow.

Z tymi klirami do swiatel trzeba troszke uwazac, bo przezroczyste (transparentne) swiatla sa domena nowszych samochodow. Starsze auta mialy klosze takie... plastikowe, raczej byly w kolorze, nie przezroczyste. Warto czasem zasiegnac wiedzy z netu i obejrzec fotke danego samochodu, przed malowaniem swiatel modelu (odpowiednio trzeba dobrac farbki, zeby uzyskac wlasciwy efekt).

Pozdrawiam!!!!

Nie jestem fanem BMW, choć szanuje te samochody. Twój egzemplarz to chyba jeden z najelegantszych modeli tej marki. O niedoróbkach koledzy się już wypowiedzieli, ja powiem, że podoba mi się czarny lakier - szczególnie na zdjęciu 2 prezentuje się bardzo fajnie. Malowałeś aero czy sprayem?

PZdr.