SAMSON Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Witam Rozpocząłem niedawno prace nad tematem z którym się do tej pory w modelarstwie nie spotkałem. A szkoda bo nie da się ukryć że o niezbyt chlubnych chwilach naszego kraju także powinniśmy wiedzieć. Stąd tez pomysł na dioramę obrazująca wkroczenie wojsk Układu Warszawskiego do Czechosłowacji w 1968r. Podstawka będzie ukazywać czołg t-34 lub t-55 [(jeszcze muszę się zastanowić,) oczywiście w "barwach" Polskich], który nie wyrobił się na zakręcie i wjechał w ścianę miejscowej kawiarni. Prócz tego oczywiście figurki demonstrantów, rannych uciekających przed czołgiem. Na chwilę obecna rozpocząłem już tworzenie kawiarni z płyty gipsowej, prócz tego są tam jakieś wstępne próby z oknami i chodnikiem. nadbudówki: dach z napoczętym przyklejaniem dachówek: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Podstawka będzie ukazywać czołg t-34 lub t-55 [(jeszcze muszę się zastanowić,) tu się nie ma nad czym zastanawiać, jak "Operacja Dunaj" to tylko T-34 "Biedroneczka " mnie osobiście ten film nie powalił na kolana, ale miło było popatrzeć na teciaki toczące się o własnych siłach pozdrawiam! będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Bardzo fajny temat Będę z pewnością kibicował. Tak jak wuwumaster już napiał - nie zastanawiaj się, tylko zrób Biedroneczkę T-34. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 25 Lutego 2011 Autor Share Napisano 25 Lutego 2011 Dobra przekonaliście mnie, będzie biedroneczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi