SAMSON Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Witam Rozpocząłem niedawno prace nad tematem z którym się do tej pory w modelarstwie nie spotkałem. A szkoda bo nie da się ukryć że o niezbyt chlubnych chwilach naszego kraju także powinniśmy wiedzieć. Stąd tez pomysł na dioramę obrazująca wkroczenie wojsk Układu Warszawskiego do Czechosłowacji w 1968r. Podstawka będzie ukazywać czołg t-34 lub t-55 [(jeszcze muszę się zastanowić,) oczywiście w "barwach" Polskich], który nie wyrobił się na zakręcie i wjechał w ścianę miejscowej kawiarni. Prócz tego oczywiście figurki demonstrantów, rannych uciekających przed czołgiem. Na chwilę obecna rozpocząłem już tworzenie kawiarni z płyty gipsowej, prócz tego są tam jakieś wstępne próby z oknami i chodnikiem. nadbudówki: dach z napoczętym przyklejaniem dachówek: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Podstawka będzie ukazywać czołg t-34 lub t-55 [(jeszcze muszę się zastanowić,) tu się nie ma nad czym zastanawiać, jak "Operacja Dunaj" to tylko T-34 "Biedroneczka " mnie osobiście ten film nie powalił na kolana, ale miło było popatrzeć na teciaki toczące się o własnych siłach pozdrawiam! będę zaglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartass. Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Bardzo fajny temat Będę z pewnością kibicował. Tak jak wuwumaster już napiał - nie zastanawiaj się, tylko zrób Biedroneczkę T-34. powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAMSON Posted February 25, 2011 Author Share Posted February 25, 2011 Dobra przekonaliście mnie, będzie biedroneczka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts