SAMSON Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Witam Rozpocząłem niedawno prace nad tematem z którym się do tej pory w modelarstwie nie spotkałem. A szkoda bo nie da się ukryć że o niezbyt chlubnych chwilach naszego kraju także powinniśmy wiedzieć. Stąd tez pomysł na dioramę obrazująca wkroczenie wojsk Układu Warszawskiego do Czechosłowacji w 1968r. Podstawka będzie ukazywać czołg t-34 lub t-55 [(jeszcze muszę się zastanowić,) oczywiście w "barwach" Polskich], który nie wyrobił się na zakręcie i wjechał w ścianę miejscowej kawiarni. Prócz tego oczywiście figurki demonstrantów, rannych uciekających przed czołgiem. Na chwilę obecna rozpocząłem już tworzenie kawiarni z płyty gipsowej, prócz tego są tam jakieś wstępne próby z oknami i chodnikiem. nadbudówki: dach z napoczętym przyklejaniem dachówek: Pozdrawiam Cytuj
wuwumaster Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Podstawka będzie ukazywać czołg t-34 lub t-55 [(jeszcze muszę się zastanowić,) tu się nie ma nad czym zastanawiać, jak "Operacja Dunaj" to tylko T-34 "Biedroneczka " mnie osobiście ten film nie powalił na kolana, ale miło było popatrzeć na teciaki toczące się o własnych siłach pozdrawiam! będę zaglądał Cytuj
bartass. Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Bardzo fajny temat Będę z pewnością kibicował. Tak jak wuwumaster już napiał - nie zastanawiaj się, tylko zrób Biedroneczkę T-34. powodzenia! Cytuj
SAMSON Napisano 25 Lutego 2011 Autor Napisano 25 Lutego 2011 Dobra przekonaliście mnie, będzie biedroneczka! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi