morfeusz_76 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Witam Mam pytanko-czy tygrysy zimą w Ardenach miały nakładany kamuflaż zimowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Patrząc na zdjęcia wozów z oddziałów Peipera, to akurat nie były malowane na biało. Ale może znalazł się jakiś co był biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 No własnie, przeglądając mnóstwo zdjęć nie natknąłem się na tygryski pokryte białym kamo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Szczerz, to chyba tylko Królewski z wieżą Porsche'go o nazwie własnej ANNELISE, ale to z operacji nad Balatonem na Węgrzech w 1945 roku. Jednakże to już trochę później i to już nie Ardeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Z tego co się orientuję, to Tygrysy wyprodukowane przed wrześniem 1944, posiadające jeszcze zimmerit ,służące na froncie wschodnim miały nakładane zimowe kamo. Tygrysy walczące w Ardenach wyprodukowane były po wrześniu 1944 i miały już fabrycznie nakładany kamuflaż i ja prawdę mówiąc nie spotkałem się z jakimkolwiek zdjęciem Tygrysa z Arden w zimowym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Dzięki za odpowiedz. Jednym słowem z czystym spokojem sumienia mogę sobie podarować zimowy kamuflaż Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi