M.KOWAL Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Witajcie Wzrorowałem się na Californi od Edo,hmm w sumie różni się tylko felgami. :P Zmiany: -Czarny lakier -Żółte zaciski -Fele pomalowane na czarno -Gril pomalowany na czarno -wloty pomalowane na czarno -urealnione wkłady przednich lamp -pomalowany wydech -tylne światła a'la edo -pomalowane wnętrze na brąz -pomalowany kokpit na czarno -Silnik pomalowany tak po mojemu(żeby pasował do reszty) -Cienie przedniej szyby -uszczelki lamp -tylne coś tam a'la Edo(jakieś światła) Chyba tyle. :P Pozdrawiam, M.KOWAL ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Model ciekawy i wykonanie też niczego sobie Koła Revella to porażka po całości, rozumiem że nie można ich bardziej schować, poza tym profil opony w takim samochodzie na milion procent jest co najmniej połowę mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Model bardzo ładny Jedne zastrzeżenia jakie mam do malowania grilla co widac na fotce nr2 i nr4 bo widac tam że w paru miejscach jest źle pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Powłoka chyba nie była polerowana . Przy przednich reflektorach widać ślady kleju, model strasznie upaćkany paluchami (wystarczyło przetrzeć ładnie szmatką przed sesją), rury wydechowe ubrudzone czarną farbą, na masce powłoka jest dziwna (coś a'la baranek, nie potrafię tego nazwać), w paru miejscach widać czerwony tam, gdzie nie powinnoi go być (fot. 3 i 6), kierownica wygląda podejrzanie. Część z tych rzeczy napewno da się poprawić, część jest winą pośpiechu, a część niestety niedbalstwa . Myślę, że poprawienie tych rzeczy i zrobienie lepszych fotek (!), poprawiłoby odbiór modelu. Ogólnie masz ciekawe pomysły i myślę, że to kwestia czasu, kiedy spod twojej ręki będą wychodzić super modele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.KOWAL Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Dzięki za komentarze. W sobote albo niedziele zrobie jakąś sesje. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Witam Niestety poza tym, że to California i tym, że wybrałeś fajny kolor wnętrza, to o Twoim modelu mało można powiedzieć dobrego Widać, że był robiony na szybko, na odczepnego. Miała być polerka, a model wygląda tak jakby został tylko przetarty szmatką. Wspomniany wyżej grill również sprawia wrażenie malowanego "na kolanie". Wszystkie niedoróbki czynią go nieschludnym, a szkoda bo bardzo fajnie się zapowiadał. Zabrakło chyba nieco cierpliwości... Masz smykałkę i zmysł estetyczny, ale niestety wyżej wymieniona cierpliwość jest w modelarstwie nieodzowna, bo bez niej nie da się osiągnąć dobrych efektów. Pozdrawiam i życzę powodzenia w kolejnych projektach Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Nie można powiedzieć że ta California jest zła, tak jak już koledzy mówili masz zadatki żeby robić bardzo dobre modele, ale zabrakło chyba cierpliwości. Błędy były już wymienione, od siebie dodam może niezbyt ciekawie wyglądająca kierownice, powinno by c tam chyba więcej detalu. Następnym razem wyrównaj z tyłu fotele, zwłaszcza w cabrio Szkoda też trochę tych kół, nie wiem dlaczego po raz kolejny wyszły Ci poza obrys wozu, z tego co wspominam Revella montaż kół był tam bardzo dobrze przemyślany, ale może konstrukcja w tych ferrarkach jest inna. Teraz pozostaje życzyć powodzenia przy następnych modelach, co planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.KOWAL Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Nissan 350z Nismo Tamiya Nissan Skyline R34 Tamiya Grill może dam nowy bo mam ich chyba z 5 Kierownice poprawie do następnej sesji, juto mam czas to zrobie poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.KOWAL Napisano 12 Marca 2011 Autor Share Napisano 12 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 No to ja się jeszcze przyczepię do tylnych lamp bo wyglądają jakbyś je pomalował zwykłą czerwoną farbą. No i popraw te tylne koła bo to makabrycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi