subaroman Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Powital wszystkich. Pora na przedstawienie mojej ostatniej pracy, modelik jeszcze cieply Tym razem zbudowalem replike najpiekniejszej rajdowki wszechczasow, Toyoty Celicy st185. Jako bazy uzylem zestawu Tamiyi w skali 1/24, kaleczki to zestaw.... zakupiony na Ebayu, firmy nieznanej (przypuszczalnie to Meri Kits). Dodatkowo zamontowane zostana elementy fototrawione, tylko musze takowe najpierw zakupic. Niestety, lakier bazbarwny zareagowal z kalkami, ktore ciut popekaly w kilku miejscach... Pech to pech... Oprocz tego model ma kilka innych niedociagniec, jednak ze wzgledu na unikatowosc kalkomanii, ktorych uzylem do jego budowy, postanowilem wam go pokazac. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Witam Powiem szczerze, że czekałem aż pojawi się galeria z tym modelem w Twoim wykonaniu. Ja też uważam tę Celicę za najpiękniejszą rajdówkę i każdy jej model na forum sprawia mi ogromną radochę Twoja Celica pod wieloma względami trzyma poziom Twoich poprzednich gablot. Oryginalne malowanie dodatkowo działa na jej korzyść, chociaż kalkomanie rzeczywiście w niektórych miejscach wyglądają średnio.Da się to jednak wybaczyć, bo modelarz ma w swym "sklejackim" życiu do czynienia z różnej maści kalkomaniami... Drugą sprawą trochę ujmującą Twojej pięknej Celice urody są zapuszczone linie podziału, które są trochę przerysowane i odcinają się od bieli karoserii, trochę nad nią dominując Pomimo tych dwóch niedoskonałości, Twoja Celica i tak strasznie mi się podoba i mam wielką nadzieję, że pokusisz się o kolejną (może nieco styraną po kilku OS-ach ) Pozdrawiam i Gratuluję ładnego modelu ! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 Drugą sprawą trochę ujmującą Twojej pięknej Celice urody są zapuszczone linie podziału, które są trochę przerysowane i odcinają się od bieli karoserii, trochę nad nią dominując Fakt, sa ciut mocne. Na zdjeciach wyglada to moze zbyt wyraziscie, jednak kiedy oglada sie ten model w szafeczce, to juz efekt jest swietny, gdyz linie staja sie ciensze i idealnie pasuja calosci. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Linie podziału wyglądają na robione pisakiem. Prawda to czy fałsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Tym razem zbudowalem replike najpiekniejszej rajdowki wszechczasow, Toyoty Celicy st185. Wedle gustu, bo niektórych (np.mnie) bardziej za serce chwyta Audi Quattro Do tego nie zapominajmy o Lancii Stratos, która też ma fanów swoich wyłupiastych ślepi. Ale o gustach się nie dyskutuje. A co do modelu, to kolejny nudny model w twoim wykonaniu (czytać: świetny). Popadasz w rutynę Aczkolwiek w tym wypadku uznałbym za komplement. Model Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 ...kolejny nudny model w twoim wykonaniu... ...Popadasz w rutynę... Hm... Chyba cos w tym jest. Moze faktycznie "za duzo" mnie na forum . Moze jakas przerwe w publikowaniu galerii trzeba zrobic...? A co do linii podzialu, to faktycznie sa robione markerem. Jednak czasem jest klopot z jego uzyciem. Musze popracowac nad innym sposobem ich wykonywania. Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi