Skocz do zawartości

TOYOTA CELICA ST185 - P.LONGHI - ESSO

subaroman

Rekomendowane odpowiedzi

Powital wszystkich.

Pora na przedstawienie mojej ostatniej pracy, modelik jeszcze cieply

Tym razem zbudowalem replike najpiekniejszej rajdowki wszechczasow, Toyoty Celicy st185.

Jako bazy uzylem zestawu Tamiyi w skali 1/24, kaleczki to zestaw.... zakupiony na Ebayu, firmy nieznanej (przypuszczalnie to Meri Kits). Dodatkowo zamontowane zostana elementy fototrawione, tylko musze takowe najpierw zakupic.

Niestety, lakier bazbarwny zareagowal z kalkami, ktore ciut popekaly w kilku miejscach... Pech to pech... Oprocz tego model ma kilka innych niedociagniec, jednak ze wzgledu na unikatowosc kalkomanii, ktorych uzylem do jego budowy, postanowilem wam go pokazac.

Pozdrawiam!!!

99963702.jpg

43272483.jpg

27059094.jpg

46053325.jpg

70165047.jpg

95322494.jpg

22016870.jpg

52933806.jpg

30801484.jpg

57296199.jpg

76197343.jpg

13826588.jpg

50225591.jpg

93240546.jpg

70741016.jpg

71682879.jpg

85057398.jpg

Witam

Powiem szczerze, że czekałem aż pojawi się galeria z tym modelem w Twoim wykonaniu. Ja też uważam tę Celicę za najpiękniejszą rajdówkę i każdy jej model na forum sprawia mi ogromną radochę

Twoja Celica pod wieloma względami trzyma poziom Twoich poprzednich gablot. Oryginalne malowanie dodatkowo działa na jej korzyść, chociaż kalkomanie rzeczywiście w niektórych miejscach wyglądają średnio.Da się to jednak wybaczyć, bo modelarz ma w swym "sklejackim" życiu do czynienia z różnej maści kalkomaniami...

Drugą sprawą trochę ujmującą Twojej pięknej Celice urody są zapuszczone linie podziału, które są trochę przerysowane i odcinają się od bieli karoserii, trochę nad nią dominując

Pomimo tych dwóch niedoskonałości, Twoja Celica i tak strasznie mi się podoba i mam wielką nadzieję, że pokusisz się o kolejną (może nieco styraną po kilku OS-ach )

Pozdrawiam i Gratuluję ładnego modelu !

Kornik

Drugą sprawą trochę ujmującą Twojej pięknej Celice urody są zapuszczone linie podziału, które są trochę przerysowane i odcinają się od bieli karoserii, trochę nad nią dominując

Fakt, sa ciut mocne. Na zdjeciach wyglada to moze zbyt wyraziscie, jednak kiedy oglada sie ten model w szafeczce, to juz efekt jest swietny, gdyz linie staja sie ciensze i idealnie pasuja calosci.

Pozdrawiam!!!

Tym razem zbudowalem replike najpiekniejszej rajdowki wszechczasow, Toyoty Celicy st185.

Wedle gustu, bo niektórych (np.mnie) bardziej za serce chwyta Audi Quattro Do tego nie zapominajmy o Lancii Stratos, która też ma fanów swoich wyłupiastych ślepi. Ale o gustach się nie dyskutuje.

A co do modelu, to kolejny nudny model w twoim wykonaniu (czytać: świetny). Popadasz w rutynę Aczkolwiek w tym wypadku uznałbym za komplement. Model

Pozdrawiam

...kolejny nudny model w twoim wykonaniu...

...Popadasz w rutynę...

Hm... Chyba cos w tym jest. Moze faktycznie "za duzo" mnie na forum .

Moze jakas przerwe w publikowaniu galerii trzeba zrobic...?

A co do linii podzialu, to faktycznie sa robione markerem. Jednak czasem jest klopot z jego uzyciem. Musze popracowac nad innym sposobem ich wykonywania.

Pozdrawiam!!!!