maszynista93 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Witam Nadszedł czas na kolejny projekt i problem... Do dyspozycji mam podwozie czołgu T-34, z którego chciałbym zrobić pojazd inżynieryjny (docelowo CW-34). Tutaj pojawiają się pytania: 1 czy ktoś dysponuje dobrymi materiałami do budowy CW-34 ? 2 czym różnią sie VT-34 i CW-34 ? 3 czy VT-34 produkowała Czechosłowacja, a WC-34 Polska ? Wiem, że CW-34 posiada dodatkowe blachy przy płycie silnikowej, których VT nie ma. Jednak czy poza tym i kilkoma innymi szczegółami czymś bardzo się różniły, (np.kształtem lub wymiarami budy)? PS. Bardzo zależy mi na planach CW-34 Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Kolego VT-34 CW34(ciągnik-wyciągarka) to jedno i to samo ,tylko CW-34 jest przystosowany do pokonywania przeszkód wodnych po dnie i jest to pomysł i wykonanie \Polskie..Wymiarowo są takie same -różnice zewnętrzne to; uszczelnienie wlotów i wylotów powietrza,okrągły właz dowódcy, będący jednocześnie podstawa do rury ewakuacyjnej, inne rozmieszczenie osprzętu na pancerzu.Posiadam rysunki CW-34 jak i zrobiony model podaj namiary to ci przesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Ok, dzięki ...i jeśli można, to czy twój CW-34 jest na forum, pochwal się mój adres to: maszynista1@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Niestety nie. Nie wychodzi mi wysyłanie zdiec , zawsze gdzieś coś odwale albo komputer mnie nie lubi.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 24 Marca 2011 Autor Share Napisano 24 Marca 2011 Jeśli ktoś jeszcze ma materiały dotyczące tematu to bardzo proszę rozwinąć wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Czy w ModelFanie nie było kiedyś artykułu z planami przebudowy T-34 na CW-34? Coś mi tak świta po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi