Michael Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Witam. Jest to mój pierwszy post na forum, nazywam się Michał i jestem bardzo początkującym sklejaczem. Będzie to mój pierwszy w życiu okręt i bardzo liczę na pomoc. Widziałem kilka wątków dotyczących Victory i mam nadzieję, że mój liniowiec będzie chociaż w niewielkiej części tak ładny jak przedstawiane tutaj na forum. Serdecznie pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Witam, chętnie pomogę, sam budowałem (i odbudowuję ) ten modelik, jak co to wal śmiało pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Pierwszym problemem jest dla mnie kolejność składania i malowania, jestem przyzwyczajony, że składa się cały model, potem szpachluje a na końcu maluje, z tego co wiem przy żaglowcach już tak łatwo nie jest. Malować pokłady i detale na nich przed przyklejeniem czy po? Po przyklejeniu pewnie wyjdą szpary i luki więc w ruch pójdzie szpachla, ale w tedy zedrę farbę w niektórych miejscach. Jak wy to rozwiązujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMiko Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Witaj, Ja tez niedawno zaczynałem sklejać swój pierwszy statek. Najpierw pokład malowanie potem klejenie pomalowanych elementów. Potem kadłub malowanie od środka, potem klejenie pokład plus boki, szpachlowanie i malowanie zewnątrz. Jak chcesz zajrzyj do mnie mam dożo zdjęć może coś pomogą.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael Napisano 26 Marca 2011 Autor Share Napisano 26 Marca 2011 Z przykrością stwierdzam, że projekt upadł, po raz kolejny zrozumiałem, że modelarstwo nie jest dla mnie. Dziękuje za rady i doping i przepraszam, że zaśmieciłem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Szkoda wielka Co w takim razie zrobisz z pływadełkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael Napisano 26 Marca 2011 Autor Share Napisano 26 Marca 2011 Jako, że dostałem go od gościa któremu zagracał piwnicę nie mam wyrzutów sumienia, że zmarnowałem pieniądze, schowałem go do pudelka i poczeka, na lepsze czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi