PsyhoSpider Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) Mój pierwszy pojazd. Na początku miał być czyścioch, jednak później pomyślałem aby go jednak ubłocić. W końcu to Jeep. Błędów na pewno sporo, człowiek w końcu uczy się na błędach i mam nadzieje że kolejne będą lepsze. Dziękuję wszystkim którzy mi pomagali podczas warsztatu. Edytowane 27 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Ale tych zdjęć to się mniejszych nie dało wstawić? Wklej jakieś porządne 800x600 pikseli, bo takie zdjęcia są bezwartościowe, a myślę że masz czym się pochwalić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 No niestety muszę powiedzieć, że trochę się zawiodłem... Nie chodzi mi bynajmniej o zmianę koncepcji z czyściocha na brudasa, ale o to, że weathering był robiony po łebkach i (jak się zdaje) bez wyraźnej koncepcji "Błocenie" jest mało realistyczne. Błoto znalazło się nawet tam gdzie nie miałoby zbyt wielkich szans dolecieć w trakcie ostrej jazdy. Same zabrudzenia karoserii są bardzo smugowate. Jeep wygląda jakby wjechał prosto do mulistego stawu albo uległ dachowaniu, które go nie uszkodziło, a jedynie wybrudziło. Gdybyś trochę lepiej zaplanował ten weathering wyglądałoby to na pewno lepiej. Wszystko szło dobrze do momentu Twojego przedostatniego postu warsztatowego. Model wyglądał naprawdę do rzeczy, ale coś mi się wydaje, że po prostu nie chciało Ci się pod sam koniec robić solidniejszej polerki i postanowiłeś potraktować Jeepa błotem. Szkoda, bo warsztat był naprawdę bardzo fajnie (skrupulatnie) prowadzony i miło się go oglądało. Po takim warsztacie spodziewałem się jednak czegoś więcej. Nie chcę abyś brał sobie moje uwagi do siebie. Broń Boże nie miałem na myśli nic złego. Naprawdę podobała mi się Twoja praca przy tym modelu i wręcz nie mogę doczekać się kolejnego, Twojego wątku warsztatowego. Trening czyni mistrza. Jestem pewien, że kolejny model będzie wyglądał o wiele lepiej Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsyhoSpider Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Nie chcę abyś brał sobie moje uwagi do siebie. Broń Boże nie miałem na myśli nic złego. Kornik Wręcz przeciwnie. Z każdej uwagi można wyciągnąć coś pozytywnego. Brudzenie faktycznie jest efektem źle położonego lakieru. Można powiedzieć że poszedłem na skróty czego osobiście nie lubię ale nie za bardzo miałem wyjście. O ile maskę mogłem jeszcze poprawić o tyle inne elementy już nie. Dzięki za miłe słowa i na pewno za niedługo rozpocznę kolejny warsztat. Postaram się jeszcze zrobić za jakiś czas fotki przy świetle dziennym, gdyż to błotko jest tu mocno przesadzone. Po pierwsze było jeszcze mokre a po drugie robione przy marnym świetle. Przy normalnym odbiorze nie jest aż takie ciemne.Co do ilości brudzenia, powiedzmy że jest po akcji gaszenia lasu na pobliskich bagnach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Witaj! Jak dla mnie to ładny model do kolekcji, tym bardziej że to chyba twój pierwszy. Fakt, brudzenie nie do końca realistyczne, ale jest i to też plus za pomysłowość. Ogólnie wydaje mi się że nie jest to model z którym "zwykły śmiertelnik" może mocno poszaleć. Sam pewnie lepszego bym nie zrobił, więc moja opinia jak najbardziej na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi