bartek33365 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Witam ma pytanie widziałem w sklepach że nie trzeba kupować kompresorów do aerografów tylko wystarczą małe zbiorniczki coś takiego jak dezodoranty tylko że tam jest samo powietrze. Moje pytanie jest takie czy te puszki się do tego nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Tak, istnieje coś takiego... ale. Jest "ale", w czasie malowania aerografem ciśnienie w puszce spada co nie jest pozytywem, płacisz za puszkę w której jest powietrze a przecież puki co to mamy go pod dostatkiem, przy malowaniu kolejnego modelu trzęsiesz się czy wystarczy czy może nie (chyba że kupisz więcej puszek). Najlepszym i(bo) najtańszym rozwiązaniem jest kompresor ze złomowiska... Tzn lodówka, butla po gazie, trochę innych złomów i masz kompresor. Są informacje na forum jak zbudować takie cóś. Jeśli jednak nie znajdziesz to mogę wysłać instrukcje na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 29 Marca 2011 Autor Share Napisano 29 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź, przemyślę to, ale chyba lepszym rozwiązaniem będzie zakup kompresora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Nom jak uważasz. Dodam tylko że jestem zadowolonym użytkownikiem złomowej samoróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 29 Marca 2011 Share Napisano 29 Marca 2011 Dodam tylko że jestem zadowolonym użytkownikiem złomowej samoróbki Ja również Tyle że w starej butli po gazie chyba trochę go zostało (gazu) i muszę przy malowaniu solidnie wietrzyć pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi