Michał81 Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Jako, że obiecałem warsztat, oto i on. Tym razem dla relaksu coś w mniejszej skali, czyli 1/35. To będzie minidioramka ze skandynawskim domkiem Adalbertusa i dwoma spadochroniarzami kupionymi kiedyś na giełdzie. Co do figurek to odlewy nie są za specjalne, brakuje broni i elementów wyposażenia, ale jak się wspomogę Dragonem to będzie działać. Póki co zestaw startowy wygląda tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał81 Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 kompozycja podstawki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 Trochę ciasno, ale fajnie Z czego w tej Norwegii dachówki robili? Jakieś płyty łupków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał81 Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 Co do zagęszczenia populacji to sugerowałem się tym obrazkiem: I chyba trzy figurki, a nie dwie zostawię, bo się kompozycja uzupełnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Normalne dachy tak jak i u nas: dachówka ceramiczna, dachówka drewniana (gont), blacha i słoma, u nich trawa (długa). Na zdjęciu dobrze nie widać co to za budynek, ale ja bym stawiał na dachówkę ceramiczną lub blaszany dach, a jak płaski to smołowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts