Mare_K Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Powinno trafić do kategorii "Różne; SF", ale pewnie i tak admin przerzuciłby do "Lotnictwa"... Wstęp... Zestaw jest po prostu miodny, w porównaniu do starusieńkiego KP. Nie wiem jak leży w planach. Nie sprawdzałem. Wszystko ładnie pasuje, ładne detale, szybko się składa. Jedynie nasada skrzydeł wymagała lekkiego szpachlowania klejem CA. Rozwinięcie... Chaotycznie czarny, czyli podkład Chaos Black w działaniu. Chyba najlepszy jaki znam. Szkoda tylko, że... czarny c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Działaj dalej....Mare_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Fikcyjno- tygrysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Etap pierwszy malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Etap pierwszy malowania: Nie szkoda Ci tego Limka na takiego cudaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 A hamulce aerodynamiczne będą takie jak w -15 czy jak w Limach-1,-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Hamulce w zestawie są ukośne, czyli Lim-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Wcześniej chciałem napisać barbarzyństwo, ale wygląda pięknie w tym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 No cóż, mam nadzieję, że mnie nie wyklniecie... Kolejna sesja foto będzie już w galerii, a na razie wygląda to tak: zbliżenie na oznaczenia zupełnie przypadkiem kolory zgrały się z oryginalnymi kolorami Imperialnych Pięści od których zapożyczyłem kalki i jeszcze oznaczenia pułkowe (niestety tylko z jednej strony. druga kalka poległa ze starości): Na koniec dostanie jeszcze czarny pas antyodblaskowy na nosie. Ogólnie fajny, szybki projekt. Kolory bazowe to biała Pactra i żółty Humbrol nakładane aerografem i pędzlowane czarnym Model Masterem pręgi. Z minusów, to kiepskie krycie żółtego Humbrola (gdzieniegdzie są niewielkie zacieki farby), kilka małych paproszków poprzyklejanych do powierzchni na etapie malowania. Acha! A tutaj moja inspiracja! http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=55282 Wzorowałem się na tym modelu, choć chciałem go wykonać w trochę bardziej merytorycznie poprawnej wersji (szachownice i trzycyfrowy numer). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Powiem krótko:dla mnie się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja również wolę jednak odwzorowywać rzeczywistość w miniaturze, a nie fantazjować, ale Marku... Twój model - Twoja rzecz jaki masz na niego pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi