Jump to content

SBLim-2 (HobbyBoss 1/72)

Mare_K
 Share

Recommended Posts

Powinno trafić do kategorii "Różne; SF", ale pewnie i tak admin przerzuciłby do "Lotnictwa"...

Wstęp...

DSC_0222.JPG

Zestaw jest po prostu miodny, w porównaniu do starusieńkiego KP. Nie wiem jak leży w planach. Nie sprawdzałem.

Wszystko ładnie pasuje, ładne detale, szybko się składa. Jedynie nasada skrzydeł wymagała lekkiego szpachlowania klejem CA.

Rozwinięcie...

DSC_0224.JPG

DSC_0223.JPG

Chaotycznie czarny, czyli podkład Chaos Black w działaniu. Chyba najlepszy jaki znam. Szkoda tylko, że... czarny

DSC_0227.JPG

c.d.n.

No cóż, mam nadzieję, że mnie nie wyklniecie...

Kolejna sesja foto będzie już w galerii, a na razie wygląda to tak:

DSC_0276.JPG

DSC_0278.JPG

zbliżenie na oznaczenia

DSC_0279.JPG

zupełnie przypadkiem kolory zgrały się z oryginalnymi kolorami Imperialnych Pięści od których zapożyczyłem kalki

42839_sm-Imperial%20Fists,%20Space%20Marines.jpg

i jeszcze oznaczenia pułkowe (niestety tylko z jednej strony. druga kalka poległa ze starości):

DSC_0280.JPG

Na koniec dostanie jeszcze czarny pas antyodblaskowy na nosie.

Ogólnie fajny, szybki projekt. Kolory bazowe to biała Pactra i żółty Humbrol nakładane aerografem i pędzlowane czarnym Model Masterem pręgi.

Z minusów, to kiepskie krycie żółtego Humbrola (gdzieniegdzie są niewielkie zacieki farby), kilka małych paproszków poprzyklejanych do powierzchni na etapie malowania.

Acha!

A tutaj moja inspiracja!

2.jpg

http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=55282

Wzorowałem się na tym modelu, choć chciałem go wykonać w trochę bardziej merytorycznie poprawnej wersji (szachownice i trzycyfrowy numer).

Ja również wolę jednak odwzorowywać rzeczywistość w miniaturze, a nie fantazjować, ale Marku... Twój model - Twoja rzecz jaki masz na niego pomysł.