Mare_K Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Powinno trafić do kategorii "Różne; SF", ale pewnie i tak admin przerzuciłby do "Lotnictwa"... Wstęp... Zestaw jest po prostu miodny, w porównaniu do starusieńkiego KP. Nie wiem jak leży w planach. Nie sprawdzałem. Wszystko ładnie pasuje, ładne detale, szybko się składa. Jedynie nasada skrzydeł wymagała lekkiego szpachlowania klejem CA. Rozwinięcie... Chaotycznie czarny, czyli podkład Chaos Black w działaniu. Chyba najlepszy jaki znam. Szkoda tylko, że... czarny c.d.n. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Etap pierwszy malowania: Nie szkoda Ci tego Limka na takiego cudaka Cytuj
uszu Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 A hamulce aerodynamiczne będą takie jak w -15 czy jak w Limach-1,-2 Cytuj
Mare_K Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Napisano 6 Kwietnia 2011 Hamulce w zestawie są ukośne, czyli Lim-2 Cytuj
Giulio Niewiadomski Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Wcześniej chciałem napisać barbarzyństwo, ale wygląda pięknie w tym malowaniu Cytuj
Mare_K Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Napisano 6 Kwietnia 2011 No cóż, mam nadzieję, że mnie nie wyklniecie... Kolejna sesja foto będzie już w galerii, a na razie wygląda to tak: zbliżenie na oznaczenia zupełnie przypadkiem kolory zgrały się z oryginalnymi kolorami Imperialnych Pięści od których zapożyczyłem kalki i jeszcze oznaczenia pułkowe (niestety tylko z jednej strony. druga kalka poległa ze starości): Na koniec dostanie jeszcze czarny pas antyodblaskowy na nosie. Ogólnie fajny, szybki projekt. Kolory bazowe to biała Pactra i żółty Humbrol nakładane aerografem i pędzlowane czarnym Model Masterem pręgi. Z minusów, to kiepskie krycie żółtego Humbrola (gdzieniegdzie są niewielkie zacieki farby), kilka małych paproszków poprzyklejanych do powierzchni na etapie malowania. Acha! A tutaj moja inspiracja! http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=55282 Wzorowałem się na tym modelu, choć chciałem go wykonać w trochę bardziej merytorycznie poprawnej wersji (szachownice i trzycyfrowy numer). Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Powiem krótko:dla mnie się nie podoba Cytuj
Grzes Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja również wolę jednak odwzorowywać rzeczywistość w miniaturze, a nie fantazjować, ale Marku... Twój model - Twoja rzecz jaki masz na niego pomysł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi