maszynista93 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 No cóż, pewnie to kolejny strzał we własne ostatnio przestrzelone już kolano ale... Kolejne z rodziny Tetów, tym razem Irackie. Oba budowane na bazie Trumpetera 1:35, można by nad nimi jeszce posiedzieć ale nie miałem już sił walczyć z tym jak dla mnie dziwnym plastikiem. T-54 i T-55 co do którego sam mam wiele wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Nie żal Ci ich sprzedawać? bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Maszynisto . Pierwsze i podstawowe pytanie - czy masz jakaś dokumentacje do obu tych modeli. Bo cosik mi się wydaje ze jest tu delikatnie mówiąc trochę ..kaszany,, Gasiennice - zawsze mi się wydawało ze piasek pustynny to najlepszy czyściciel-czyli gąski powinny być jeśli nie błyszczące to przynajmniej czyste , a nie krwisto czerwone( oba czołgi nie wyglądają mi na wraki) Pytanie o dokumentacje -bo zbiorniki paliwa i oleju na błotnikach są fantazyjnie popadlanczane, zwłaszcza oba olejowe . Nigdy nie były podłączone w układ . Zbiornik z olejem podłączony w układ był wewnątrz wozu ,a te na błotniku to po prostu zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Faktycznie, gąski powinny być niemalże wypolerowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Faktycznie, gąski powinny być niemalże wypolerowane. Chyba ,że sa założone nowe i nie maja jeszcze przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Nie wiem dlaczego ale poszła tylko cześć moich wypocin ta o 55-ce gdzieś się zawieruszyła. athlon5-gąski nowe byłyby czarne .Co się tyczy T-55 to model dość ładnie poprzecierany , zestarzony a w tym wszystkim ekrany przeciw kumulacyjne jakby prosto od lakiernika. Falochron powinien być aluminiowy chyba ze EDDI już tam był.Powiedz no mi dlaczego zbiorniki paliwa maja starta farbę wewnątrz przetłoczeń ,a nie są pozdzierane na płaskim, przecież po niej się chodzi. Druga sprawa to przewody paliwa w oryginale miały bodajże 10-12 mm.U Ciebie o wiele za grube.Generalnie za dyzo srebrnego.Co tam porabiają te dwa otwory na tylnej ściance , no i ta fantazyjnie powyginana i rozdarta osłona kolektora wydechowego- na rdze mi to nie wygląda( za gruba blacha i nie ten klimat). Poza tymi błędami modelik może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 athlon5-gąski nowe byłyby czarne .. Zapewne tak czarne jak te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Marku, czy mam rozumieć, że w Iraku rdza nie występuje? Skoro tak to ten tet chyba o tym nie wie Poza tym Irak to nie tylko piach. Myślę też, że po przejechaniu przez wodę czy błoto i postoju na pozycji obronnej (np. miasto) przez dzień czy dwa gąsienice jednak zardzewieją Co do instalacji paliwowej masz całkowitą rację tak jak i w kilku innych przypadkach. Na obu czołgach po raz pierwszy w życiu zastosowałem metodę malowania na sól i na razie wyszło jak wyszło Podczas budowy nie opierałem się na konkretnej dokumentacji a jedynie budowałem z pamięci i dla przyjemności Konradzie C, a skąd kolega wie że są na eksport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 althon5 ten czołg to egzemplarz gotowy opuszczający hale fabryczna. Czyli jest po próbach fabrycznych i odbiorze klienta , tak ze już trochę kilometrów przejechał i na odbiór jest ładnie wypucowany. Raczej na tym Irackim teciaku za bardzo rdzy nie widzę , prędzej wbity w gąski piach albo glebę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Mam rozymieć ,że nie można wymienic w "liniowym" czołgu samych gąsienic { z jakiegokolwiek powodu nie wnikam jakiego}? Ale ok bo spór o gasienice do niczego rzeczowego nie prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 althon ja nic nie mówiłem o wymianie gąsek tylko o tym ze są za bardzo zardzewiałe, aż nienaturalne w moim mniemaniu.A trochę się w swoim życiu ich naoglądałem , nie mówiąc tez ze trochę ich tez wymienilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 wiem,wiem.. ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi