karambolis8 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam. Poniżej kolejny modelik, którym zechciałem się pochwalić. W sumie to fajny zestaw. Bardzo ładne wypraski. Zarówno pod względem spasowania jak i detali. Szpachla była w użyciu bardzo rzadko i oszczędnie. Jedyny mankament to kalkomanie. Jakością mają się nijak do tych z prezentowanego poprzednio Sabre. Grube, matowe, twarde i kruche, nie reagują na płyny zmiękczające. Po wyschnięciu same odpadają. Musiałem je doklejać na Sidolux. Ponieważ układanie ich na innych kształtach niż płaska powierzchnia graniczyło z cudem, na spodzie modelu nie ma białych linii charakterystycznych dla tego malowania. Gdybym wiedział, że tak z nimi będzie, namalowałbym po prostu te białe pasy. Ale było już na to za późno. Wypraski jednak rekompensują ten mankament. Chyba najlepszy Hawk w tej skali. Za tą cenę polecam! Fruwadełko pomalowałem MM1705 i wykończyłem Sidoluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 No, no, ładna reprezentacyjna maszyna Brakuje mi jednak różnych drobnych oznaczeń, napisów, itp. Bez nich model wydaje się jakby lekko "goły". Fruwadełko pomalowałem MM1705 i wykończyłem Sidoluxem. Powinien chyba bardziej się błyszczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Drobne napisy poszły do śmieci, bo tylko by zeszpeciły model. Te kalkomanie w moich rękach nie nadają się do zbyt wielu rzeczy. A na pewno nie do nakładania na model. Mam zamówiony błyszczący MM, jak dojdzie to prysnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Na oryginale widać, że lakier jest na wysoki połysk, natomiast na modelu powłoka jest porowata i mało co się błyszczy - moim zdaniem powinieneś wykonać polerką tak jak w "cywilach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Brakuje mi delikatnego jasnego łosza, żeby podkreślić linie podziału i jakiś taki mało czerwony jakiej farby użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Fruwadełko pomalowałem MM1705 i wykończyłem Sidoluxem. Trochę zalatuje pomarańczem, fakt. Washa nie ma, ponieważ linie są dosyć grube i rezultat byłby wg. mnie zbyt intensywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Wina zdjęć w takim razie, linie są grube ale tak jak napisałem delikatny i jasny łosz by je podkreślił Czyżby już był na znanym portalu aukcyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi