skwar Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam, To mój pierwszy temat na tym forum. Chciałem pokazać wam model mojego wykonania. Jest to Lancia Delta HF z rajdu San Remo '89 prowadzona przez Massimo Biasion'a. Zestaw produkcji Hasegawy, w zasadzie nie dodawałem nic poza elementami z zestawu, tylko drobne dodatki we wnętrzu których i tak nie widać . O ile z podwoziem i wnętrzem nie było problemów, to karoserie malowałem i zmywałem 4 razy. Jednak w końcu po wszystkich bólach udało się skończyć maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 To jest model ? :P Nie znam się za bardzo na modelach pojazdów ale przyznam że robi wrażenie. Świetna robota, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Elegancka Lanciora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Daje się zauważyć lekka skórkę pomarańczową na karoserii, a lusterka wydają się nie być równo przyklejone, ale poza tym modelik naprawdę klasa Delty rzadko widuje się na forach, co jest dodatkowym plusem Twojego projektu. Całkiem nieźle leżą kalkomanie, a linie podziału są i nie dominują nad modelem. Koniec końców szkolne: 4 + Gdyby karoseria była gładsza na pewno byłoby 5 Gratuluję fajnego modelu ! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwar Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Dzięki za opinie. Lakier ma lekką skórkę, zwłaszcza na słupkach C. Nie chciałem tego już za bardzo męczyć, bo bałem się że oderwę lakier razem z kalką i będzie po zawodach. Model malowałem sprayami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kłodex Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Ciekawie dobrałeś kolorystykę co mi się bardzo podoba. Nie ma się do czego przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Fajny model i doskonały wybór tematu - gratuluje A co do zerwania lakieru to nie obawialbym się za bardzo. Spaye takie jak np tamiya są bardzo mocne i jeżeli pod spodem nie ma żadnego tłuszczu nie powinieneś mieć problemu. Moim ulubionym sposobem pozbywania się skórki pomarańczy z lakieru jest wyrównanie go przy pomocy papieru tamiya #2000 przed polerowaniem pastami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi