Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

To mój pierwszy temat na tym forum. Chciałem pokazać wam model mojego wykonania. Jest to Lancia Delta HF z rajdu San Remo '89 prowadzona przez Massimo Biasion'a. Zestaw produkcji Hasegawy, w zasadzie nie dodawałem nic poza elementami z zestawu, tylko drobne dodatki we wnętrzu których i tak nie widać . O ile z podwoziem i wnętrzem nie było problemów, to karoserie malowałem i zmywałem 4 razy. Jednak w końcu po wszystkich bólach udało się skończyć maszynę.

dsc00690zn.jpg

dsc00681vl.jpg

dsc00674yl.jpg

dsc00694z.jpg

dsc00670m.jpg

Napisano

To jest model ?:D :P

Nie znam się za bardzo na modelach pojazdów ale przyznam że robi wrażenie. Świetna robota, gratulacje

Napisano

Witam

Daje się zauważyć lekka skórkę pomarańczową na karoserii, a lusterka wydają się nie być równo przyklejone, ale poza tym modelik naprawdę klasa

Delty rzadko widuje się na forach, co jest dodatkowym plusem Twojego projektu. Całkiem nieźle leżą kalkomanie, a linie podziału są i nie dominują nad modelem.

Koniec końców szkolne: 4 +

Gdyby karoseria była gładsza na pewno byłoby 5

Gratuluję fajnego modelu !

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Dzięki za opinie. Lakier ma lekką skórkę, zwłaszcza na słupkach C. Nie chciałem tego już za bardzo męczyć, bo bałem się że oderwę lakier razem z kalką i będzie po zawodach. Model malowałem sprayami.

Napisano

Ciekawie dobrałeś kolorystykę co mi się bardzo podoba. Nie ma się do czego przyczepić

• 2 weeks later...
Napisano

Fajny model i doskonały wybór tematu - gratuluje

A co do zerwania lakieru to nie obawialbym się za bardzo. Spaye takie jak np tamiya są bardzo mocne i jeżeli pod spodem nie ma żadnego tłuszczu nie powinieneś mieć problemu. Moim ulubionym sposobem pozbywania się skórki pomarańczy z lakieru jest wyrównanie go przy pomocy papieru tamiya #2000 przed polerowaniem pastami.

Pozdrawiam