Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, planuję zakupić trabanta 601 z revella w skali 1:24, teraz pytanie, warto ? Trudny jest model do złożenia ? Jak ze światłami tylnymi i migaczami ? Są już pomalowane czy trzeba malować ? Ogółem, czy model wart jest swojej ceny ?

Napisano
Witam, planuję zakupić trabanta 601 z revella w skali 1:24, teraz pytanie, warto ? Trudny jest model do złożenia ? Jak ze światłami tylnymi i migaczami ? Są już pomalowane czy trzeba malować ? Ogółem, czy model wart jest swojej ceny ?

O warto i to bardzo Ja nie miałem z nim żadnych problemów jeśli chodzi o montaż, wszystko idealnie pasowało, właściwość raczej niespotykana w modelach revella

Co do światełek, ta są przezroczyste, ale nie jest to chyba problem, potrzebne Ci są jedynie dwie farbki, ja u siebie z chwilowego braku clearów użyłem zwykłych i tez jakoś to wygląda.

Ogólnie myślę że model wart polecenia jak na początek.

Napisano

Mam takie pytanie, nie chciał bym tych lamp malować zwykłymi farbkami ponieważ nie są one potem ( po mojemu ) "przeźroczyste". Specjalnie dla próby pomalowałem przeźroczysty długopis. I nie wyszedł fajnie, był po prostu czerwony nie było widać wkładu w środku tak jak wcześniej. Proszę o radę jakie farbki kupić...

Napisano
A na dach chciał bym strzelić szachownice.

Fuuj ... jakby jakiś Mini.

Jeszcze nie mam modelu więc nie postanowione

Napisano

Wybaczcie że post pod postem, ale jaki kolor ma mieć ten trabant ? Jakich kolorów było najwięcej ?

Ciężko się na tych sylwetkach rozeznać który to który, ale większość to zdecydowanie taka szara jak mój (dolphin gray?)

Ewentualnie biały lub błękitny, ale mógłbyś wybrać któryś z oryginalniejszych kolorków zielonego czy żółtego jeszcze nie widziałem.

Z tego co rozumiem robisz 100% oryginał, a nie jakiś tam "tjuning"?

Napisano

Ja malowałem na różowo i też było dobrze

http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=22054&highlight=

Model gorąco Ci polecam, bo to jeden z najfajniejszych i najprzyjemniejszych w budowie modeli jakie sklejałem. Jedyna rzecz, która może Cię trochę zdenerwować, to listwy, których ładne wykonanie wymaga nieco czasu i cierpliwości. Poza tymi elementami, model składa się naprawdę na luzie

Do tego cena, jak za taką jakość, nie jest wysoka.

Powodzenia i pozdrawiam

Kornik

Napisano

Białego na forum jeszcze nie było. Biały nie jest najwdzięczniejszym kolorem do malowania, ale efekt końcowy może fajnie wyglądać

Napisano (edytowane)

Dokładnie cztery

Edit: trzy(licząc warsztaty)

Edytowane przez Gość