Mikulek Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam, planuję zakupić trabanta 601 z revella w skali 1:24, teraz pytanie, warto ? Trudny jest model do złożenia ? Jak ze światłami tylnymi i migaczami ? Są już pomalowane czy trzeba malować ? Ogółem, czy model wart jest swojej ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Witaj. Na tej stronce możesz zobaczyć sobie in-box tego modelu: http://www.mojehobby.pl/revell-7256-trabant-601-limousine-p-1-1584403.html Co do sklejania, to się nie wypowiem, ponieważ nie sklejałem, ale o ile mnie pamięć nie myli, na forum były dwie, dosyć ciekawe relacje z budowy tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam, planuję zakupić trabanta 601 z revella w skali 1:24, teraz pytanie, warto ? Trudny jest model do złożenia ? Jak ze światłami tylnymi i migaczami ? Są już pomalowane czy trzeba malować ? Ogółem, czy model wart jest swojej ceny ? O warto i to bardzo Ja nie miałem z nim żadnych problemów jeśli chodzi o montaż, wszystko idealnie pasowało, właściwość raczej niespotykana w modelach revella Co do światełek, ta są przezroczyste, ale nie jest to chyba problem, potrzebne Ci są jedynie dwie farbki, ja u siebie z chwilowego braku clearów użyłem zwykłych i tez jakoś to wygląda. Ogólnie myślę że model wart polecenia jak na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi jutro jadę kupić model, relacja z budowy już wkrótce... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Mam takie pytanie, nie chciał bym tych lamp malować zwykłymi farbkami ponieważ nie są one potem ( po mojemu ) "przeźroczyste". Specjalnie dla próby pomalowałem przeźroczysty długopis. I nie wyszedł fajnie, był po prostu czerwony nie było widać wkładu w środku tak jak wcześniej. Proszę o radę jakie farbki kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Kwietnia 2011 Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Wystarczy zwykła Pactra, 65 oraz 66. Bardzo fajny efekt.Pactry nie są drogie, a jakość zadowalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie, teraz już przynajmniej mam pewność... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Wybaczcie że post pod postem, ale jaki kolor ma mieć ten trabant ? Jakich kolorów było najwięcej ? http://www.trabant.cz/barvy/p601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielo20 Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Ja sam dziś zamówiłem trampka i będe malował go na błękit lub biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2011 No właśnie też myślałem o tych dwóch kolorach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielo20 Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 A na dach chciał bym strzelić szachownice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 A na dach chciał bym strzelić szachownice. Fuuj ... jakby jakiś Mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielo20 Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 A na dach chciał bym strzelić szachownice. Fuuj ... jakby jakiś Mini. Jeszcze nie mam modelu więc nie postanowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Wybaczcie że post pod postem, ale jaki kolor ma mieć ten trabant ? Jakich kolorów było najwięcej ? Ciężko się na tych sylwetkach rozeznać który to który, ale większość to zdecydowanie taka szara jak mój (dolphin gray?) Ewentualnie biały lub błękitny, ale mógłbyś wybrać któryś z oryginalniejszych kolorków zielonego czy żółtego jeszcze nie widziałem. Z tego co rozumiem robisz 100% oryginał, a nie jakiś tam "tjuning"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Żółty taki soczysty był w "Legendach PRL" no i też kumpel mojego kuzyna miał żółciótkiego Trampka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2011 100% oryginał Się wie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja malowałem na różowo i też było dobrze http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=22054&highlight= Model gorąco Ci polecam, bo to jeden z najfajniejszych i najprzyjemniejszych w budowie modeli jakie sklejałem. Jedyna rzecz, która może Cię trochę zdenerwować, to listwy, których ładne wykonanie wymaga nieco czasu i cierpliwości. Poza tymi elementami, model składa się naprawdę na luzie Do tego cena, jak za taką jakość, nie jest wysoka. Powodzenia i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Dzięki, Chyba go zrobię białego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Białego na forum jeszcze nie było. Biały nie jest najwdzięczniejszym kolorem do malowania, ale efekt końcowy może fajnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 A ile tak naprawdę na forum tych trabantów było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielo20 Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Dokładnie cztery Edit: trzy(licząc warsztaty) Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulek Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Dziwne, ja znalazłem tylko dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi