sir.michal Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Mam taki oto model; I chciał bym zrobić z niego wrak, rozkradziony pojazd albo wszystko tylko co będzie wyglądało jak by przebywał on w niesprzyjających ,u warunkach klimatowych jak i społecznych. Mam model mam plan, ale nie mam wiadomości co do technik dzięki którym model mógł by wyglądać realistycznie. I stąd pytanie-prośba do was pomóżcie mi w doborze technik oraz przybliżcie mi ich wykonanie. Jeśli chcecie to możecie nawet podsyłać tu to tematu swoje propozycje co do tego modelu. Wszystkim będę za to niezmiernie wdzięczny, z modelarskim pozdrowieniem Michał PS:Smacznego jajka i mokrego dyngusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Zależy jaki, jak chcesz po wybuchu miny to podłóż pod sklejonego petardę a jak po ostrzałach to igła lub małe śrubokręty i trzeba je podgrzewać do czerwoności i wsadzić plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Czyli rozumiem ze dopiero zaczynasz z modelami? Lepiej na początek skleić ładnie i czysto. Ewentualnie podglądając techniki mistrzów pancerki i jakoś ciekawie obić model, tudzież zmodulować kolor. Wraki są dużo trudniejszym tematem niż całe pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Nie to nie są moje początki. Mam ciekawy pomysł i chcę go zrealizować , ale właśnie nie wiem jak wykonać wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Nakreśl najpierw jaką masz wizję. Jak ma ten wrak wyglądać, ile lat stał zaniedbany itd. Inaczej będzie wyglądał samochód po roku a inaczej po półwieczu... Czy się palił, czy tylko poobijał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 23 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Spalony, porozbierany na części. Jakieś pomysły co do wykonania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi