cloner16 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Pierwszy skończony samolot w życiu Model prawie skończony, można tak powiedzieć , całość pójdzie na piaskowa dioramę .Zdjęcia ciemne ,bo ekran mam nienaturalnie rozjaśniony i nie zauważyłem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Wszystko fajnie, jak na pierwszy model na nawet bardzo fajnie. Tylko co się stało z tą owiewką że ona jest taka ciemniejsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Musiałem ją malować jeszcze raz i niestety kolor taki wyszedł, potem malowałem jeszcze raz i taki jest efekt , nie mam siły już tego zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 cloner 16 -wszystko fajnie tylko przejrzałem dużo fotek tego samolotu i ani na jednej nie widziałem by było takie zróżnicowanie odcieni blach jak ty zrobiłeś zwłaszcza że te samoloty są malowane praktycznie w całości. W takim przypadku nie może być mowy o takim zróżnicowaniu odcieni na poszczególnych blachach. Jak dla mnie to wygląda trochę jak z klocków. Przybrudzenia ok. Samo cieniowanie też fajne. Jeśli to twój pierwszy skończony model to powiem że dzemie w tobie talent. Spróbuj ten myk z cieniowaniem zrobić na jakimś innym modelu który był w naturalnym kolorze blachy duralowej. Tam takie myki jak najbardziej mile widziane. Ale tez nie wszystkie się do tego nadają. Spoko chłopie. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Tak wiem , za dużo MW2 i misji na cmentarzysku, taka mi się krówka zamarzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Co następne bierzesz ?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Jeszcze nie wiem , a co polecasz? Czekam jeszcze na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 http://mojehobby.pl/italeri-0015-c-130-e-h-hercules-p-1-113348.html Podobno dobry model Jak Spartan to i Herculesa by wypadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Teraz potrzebuję jakiegoś jedno silnikowca i helikopter(black hawk najlepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Jeżeli chodzi o 1/72 to myślę że do Spartana pasowały by Super Puma http://mojehobby.pl/revell-4472-as-532-cougar-super-puma-bgs-p-1-142795.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Sam do końca nie wiem co myśleć. Model niby fajny, schludnie wykonany, a efekt zróżnicowania blach pod względem estetycznym dosyć ciekawy. Cóż jednak z tego jeśli nie ma to za bardzo przełożenia na rzeczywistość, a owiewka nadaje całości plastikowości... Jestem tak pół na pół. Model jest naprawdę ok i dobrze, że wreszcie pojawił się na forum w formie ukończonej, a nie in-boxowej lub komentarzowej. Sam pomysł i to, że poświęciłeś mu czas bardzo Ci się chwali. Co do następnego modelu to podobnie jak kolega radzio_f jestem za Pumą. To świetny, a jednocześnie rzadko budowany śmiglak Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Dzięki za komentarze. Następny samolot postaram się zrobić jak samolot ,a nie jak czołg , sukces w tym ,że nie zrobiłem błota . Nie wiem co to będzie ,ale poszukuję samolotu jakiegoś jedno silnikowca odrzutowego albo śmigłowego , lub oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Dzięki za komentarze. Następny samolot postaram się zrobić jak samolot ,a nie jak czołg Ooooo.....właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi