Kuglaty Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Przepak firmy Tamiya w skali 1:35, W środku oprócz wyprasek z 4 ramkami znajdziemy siatkę, gumowe gąski, silnik i układ przeniesienia napędu , folię na wizjery oraz 2 figurki w wersji pustynnej i NATO. Potrzebuję też konkretnych zdjęć tego pojazdu z numerem 40, ponieważ na nim opiera się moja replika Challengera... Więc za wszelkie możliwe plany -zdjęcia i inne tym podobne pomoce będę bardzo wdzięczny In-box: Skleciłem w całość wieżyczkę, pancerz reaktywny, skrzynki narzędziowe i takie tam różne uchwyty. Ciąg dalszy Zabawa z aerografem. Nałożony podkład i preshading. Zabawa z nakładaniem siatki Dokleiłem panele boczne po obu stronach tanka, a także kilka innych bambetli na wieżyczce. Wymieniłem też zestawową siatkę (obecna wykonana jest z ozdobnej wstążeczki, chyba z jakiegoś bukietu kwiatów). Przykleiłem też przedni pancerz reaktywny, który wymaga "dopieszczenia", to samo tyczy się włazu szofera, którego nie ma na poniższym zdjęciu. Tak wygląda zadek Challengera Widok ogólny z góry. Na koniec zdjęcie zestawowych lin które będę musiał przerobić. O ile dorobienie linki nie będzie sprawiało żadnych przeszkód, problem stanowić będą uchwyty :( Nałożona warstwa bazowego koloru, sido, kalki (ta na prawym błotniku w momencie zakupu była uszkodzona i jak się okazały, moje przewidywania co do jej nakładania potwierdziły się, jak widać na poniżej załączonych fotografiach :(. Będę starał się to zatuszować jakimiś brudzingami i rdzewingami na tyle na ile mi się to uda...). Pomalowane i przyklejone narzędzia. Pozostały jeszcze do obróbki liny. Zbliżenie na bambetle made in home Pewnie układ tobołków jeszcze się pozmienia ale jeszcze dużo pracy nad modelem więc narazie tym sobie nie zaprzątam głowy. Obecnie są luźno poukładane i przyklejone na bluetacka. Psiknąłem z aerografu płaskie powierzchnie rozjaśnionym piaskowym i zaczynam robić "deszczówkę" - zacieki - farbami olejnymi, narazie pomalowane są boczne panele kolorem zbliżonym do sieny palonej. Ta naderwana kalka spędza mi sen z powiek... nie wiem co z tym fantem zrobić? Nawet próbowałem wstrzelić na prawym panelu bocznym biały trójkącik, ale coś kiepsko wyszedł :( Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Nieźle ci idzie tylko mam małe spostrzeżenia. Mianowicie kosz na wierzy w jednym miejscu nie wszedł na swoje miejsce i ta siatka jakoś słabo się prezentuje jakby niebyło dziurek w niej. Co do zdjęć czołgu z tym nr to też znalazłem tylko to jedno. Jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Nieźle ci idzie tylko mam małe spostrzeżenia. Mianowicie kosz na wierzy w jednym miejscu nie wszedł na swoje miejsce i ta siatka jakoś słabo się prezentuje jakby niebyło dziurek w niej.Co do zdjęć czołgu z tym nr to też znalazłem tylko to jedno. Jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało. Z tym koszem, to sam nie wiem czy się nie zagalopowałem - być może, że na lewej stronie wieży jest skrzynia - jednak po jednym zdjęciu znalezionym w czeluściach Internetu ciężko osądzić... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Coś małe zainteresowanie wzbudza Challenger... :( Tymczasem na czołgu zrobiłem czarnego, olejnego washa, dorobiłem liny, podmalowałem szczegóły, lampy przednie i tylne, a także wizjery na wieżyczce. Pozostało dorobić mu kilka drobiazgów, m.in. przednie lampy pozycyjne (może jakieś okablowanie...) anteny. No i pewnie bez poprawek w postaci obić się nie obędzie... No i na koniec pasuje jeszcze dopieścić układ jezdny. Znalazłem też jeszcze jedno zdjęcie tego czołgu w oryginale i wydaje mi się, że boczny kosz na wieżyczce będę zmuszony zastąpić na zasobnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi