ZIO BY NAITT Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Stary, dobry zestaw Airfixa, lekko przekonwertowany w celu uzyskania trainerka. Model przedstawia hipotetyczny wygląd samolotu z dywizjonu 305. W modelu wykonałem od podstaw wnętrze kabiny, właściwie nie wiem po co skoro i tak go nie widać :P Wygląd maszyny to oczywiście 100% What If , gdyż nie są znane zdjęcia polskich szkolnych mossie (znane są tylko ich seriale). Na zdjęciach model nie posiada jeszcze siatek na wlotach powietrza do silników - umknęły gdzieś mojej uwadze. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Czyściutki -piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Coś bardzo z moim guście Wybrałeś bardzo ciekawą wersję choć tak jak mówisz ciężko o dokumentację więc po części można ten projekt traktować jak S/F. Jednyna rzecz , która mi w tym modelu trochę nie pasuje to kolor wydechów. Według mnie wyszły trochę za jasne. Ogólnie jak zwykle czysto i miło bo z szachownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Jak zawsze mi się podoba Udało Ci się wykrzesać bardzo dobry model z tych starych wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Świetny jak na ten wypust Airfixa. Możesz kontynuować tę tematykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Świetny jak na ten wypust Airfixa. Możesz kontynuować tę tematykę. Mosquito i trainerki Da się zrobić ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Ciekawy pomysł z tą szkolną wersją Moskita , model prezentuje sie bardzo dobrze .Mam pewne uwagi do malowania :dlaczego zastosowałeś na skrzydłach kokardy z żółtą obwódką światła pozycyjne to zielone na prawym ,a czerwone na lewym skrzydle oraz , nawet jeżeli jest to malowanie nieudokumentowane ,brakuje mi liter kodowych SM.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Ciekawy pomysł z tą szkolną wersją Moskita , model prezentuje sie bardzo dobrze .Mam pewne uwagi do malowania :dlaczego zastosowałeś na skrzydłach kokardy z żółtą obwódką światła pozycyjne to zielone na prawym ,a czerwone na lewym skrzydle oraz , nawet jeżeli jest to malowanie nieudokumentowane ,brakuje mi liter kodowych SM.Pozdrawiam. Kokardy - wymyśliłem sobie że to maszyna powojenna, już z Niemiec. Światła - mój błąd. Litery kodowe - samoloty szkolne/dyspozycyjne w jednostkach bojowych często nie posiadały żadnych oznaczeń kodowych, więc mój model również takowych nie otrzymał. Poza tym łatwiej nakleić dodatkowe kalki niż niepotrzebne zamalować . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Tak czy inaczej bardzo fajnie się prezentuje. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi