freelancer Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Witam, poszukuję jakiegoś supermatowego lakieru. Aktualnie posiadam Vallejo ale on jest dla mnie za mało "matowy". Jak patrzę na powierzchnię nim pomalowaną a obok mam niemalowaną to zdecydowanie lepiej mi wygląda ta niepomalowana. Macie jakieś propozycje jakiś dobrych matowych lakierów? Albo jak zmatowić bardziej ten co mam? edit- maluję akrylami(vallejo) i na to wash olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 edit- maluję akrylami(vallejo) i na to wash olejnymi. A wash olejny dalej na pomalowane elementy pokryte matem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freelancer Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 a, nie :P wash dawałem bezpośerdnio na akryle. Zresztą dobrze bo jakbym walnął ten lakier na model to bym się tylko wkurzył. Niedługo powstanie u mnie gablota wiec niby nie muszę się aż tak martwić o kurz. Jednak jeśli będę mógł jakoś zabezpieczyć modele to będę bardzo rad. Na razie ani do lotnictwa ani do współczesnych super błyszczących samochodów się nie zbliżam więc "supermat" jest dla mnie bardzo ważny. Na aktyalnym modelu przede mna jeszcze praca nad kalkomaniami i bede musial cos zrobic zeby nie odstawaly od modelu - chociaz i tak narazie niezle to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Kiedyś będąc w Bytomiu w Modelworld , Erni namówił mnie na mat z lifecolor. Od tamtej pory zapomniałem o problemie półmatu. Trzeba tylko dozować z uczuciem, po po przedobrzeniu powierzchnia wygląda jak lekko oszroniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Lakiery Pactry są b. dobre. Tanie a ładnie kryją i dobrze matują powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi