Remik Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Model odmiany jednomiejscowej -szturmowej .Inspiracją do jego budowy było ciekawe malowanie i bogate uzbrojenie podwieszane samolotu.Montaż trwał równolegle z wersją dwumiejscową ,więc niewiele się różni .Od podstaw wykonałem wyrzutnie niekierowanych pocisków Mars ,krótszą wytłoczkę kabiny wraz z ramą i peryskopem ,fotel pilota .Cały model pokryty natryskowo farbami Humbrol ;od spodu jasno niebieski ,góra to ciemno zielony ,jasno zielony i ciemno żółty [mieszanka żółtego z czarnym ]Kalkomania z zestawu Mastercraft ,ostatecznie całość pokryta sidoluxem ,zapraszam do oglądania galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Całkiem to ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Ta jednomiejscowa Iskra ma w sobie niepowtarzalny urok. Wykonanie jak na Mastercraft świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Trochę kalkomanie się podrapały. Jednak z chęcią bym taki model postawił na swojej półce. Podoba mi się efekt "żółty z czarnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Dajesz dowód na to, że te wiekowe i niedoskonałe zestawy można ładnie i efektownie wykonać Jedyne co trochę daję się we znaki Tobie i Twoim pracom to kalkomanie. Musisz pracę z nimi jeszcze potrenować i zaopatrzyć się dobrą chemię. O pracy z kalkomanią poczytaj w wątku, który od jakiegoś czasu tworzymy z kolegami na forum: viewtopic.php?t=22731 Mam nadzieję, że lektura i trening pomogą. Dobrze by było gdybyś poćwiczył nakładnie jakichś niepotrzebnych kalkomanii na złomie modelarskim. Kalkomanie kalkomaniami, ale sam model jest bardzo fajny Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NSX Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 model super, brakuje mi tylko zdjęcia od spodu btw zna ktoś może jakiś symulator lotu na peceta, w którym można by polatać iskrą? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Zdjęcia ciemne i nieostre. Sama Iskra - a raczej kolekcja - brawo za pomysł i determinację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Najlepsze Iskry z tego zestawu jakie widziałem. Też chciałbym mieć kolekcję Iskier, ale chyba wolę Chroszego z racji skali i detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi