laskonogi Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2011 oj czyli jest taki dział hm jak by to powiedzieć ja na początku miałem ograniczyć się do pojazdu potem wymyśliłem ze na czymś go tam postawie potem ze moze jakaś figurka a potem hm a potem sie okazało ze buduje domek szukam dachówek i takie tam co do blaszek też wypatrzyłem ale jest po aukcji napisałem do sprzedawcy moze się odezwie jeslil admin uważa za słuszne proszę o przeniesienie do działu dioram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2011 oj czyli jest taki dział hm jak by to powiedzieć ja na początku miałem ograniczyć się do pojazdu potem wymyśliłem ze na czymś go tam postawie potem ze moze jakaś figurka a potem hm a potem sie okazało ze buduje domek szukam dachówek i takie tam co do blaszek też wypatrzyłem ale jest po aukcji napisałem do sprzedawcy moze się odezwie jeslil admin uważa za słuszne proszę o przeniesienie do działu dioram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Przypomniało mi się, że posiadam polskiego Ospreya z Amercomu o Monte Cassino http://amercom.com.pl/strony.php?kod=wb2ws No i okazuje się, że jest w nim zdjęcie spadochroniarskiego Kettenkraftrada. Co do dachówek zaś, to znalazłem coś takiego: http://model-klub.pl/articles.php?article_id=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 do tego nie dotarłem jeszcze i zdjęcia nie widziałem z tymi wehikułami to ciekawie w ogóle jest średnio z oznaczeniami jeśli już to godło jednostki w środkowej części na boku - ale takie zdjęcia tylko z walk na krecie, jak mamy zdjęcia z afryki, Sycylii Włoch to brak jest jakichkolwiek oznaczeń... generalnie mało fot i materiałów - troche jak z carrierem => niby taki wazny a materiału wcale nie tak dużo prace trwają na razie w głowie poszukuje cały czas cienkich płytek ołowianych ... no i planuje kolorystykę - link o dachówkach bardzo fajny niby wiadomo a jak człowiek poczyta to od razu klaruje mu sie pogląd dzieki aaa no i muszę zrobić zaginarkę do dachówek - ta koncepcja z kartą i 3 patyczkami jakos nie zrozumiała dla mojego małego rozumku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 tak tylko na szybko - właśnie policzyłem jesli płytka ołowiana ma 0,5mm gr to w 48 bedzie to 24 cm w realu trochę grubo jak na dachówkę może jednak blaszka 0,1 albo i faktycznie rurka bedzie lepsza no nic pomyślimy popróbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Te patyczki przyklejasz równolegle do siebie, potem na górę kładziesz blaszkę i kartą wciskasz blaszkę pomiedzy patyczki. To powoduje powstanie jakby blachy falistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2011 aaaaaaaaaaa już rozumiem krzyknął kozioł kozi ze mnie zrobią bigos... dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 mała aktualizacja choć mało czasu to bawię się dalej jadę z dachówką płytki ołowiane i zaginam dorobiłem drzwi i robię powoli przymiarki do układu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Ciekawie ta dachówka wygląda. Drzwi też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 jako ze foty z początku znikły a to jednak główny bohater daje zdjęcia jesio raz cały czas jeszcze nad nim pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi