bazylms Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Ja bym ich po prostu nie widział. Aż tak źle wyszedł że trzeba go było moczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Przegapiłem klonowanie góry Marka - a niech to...PW poszło w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 bazylms Wyszło całkiem ładnie, ale skopałem sam kamuflaż, plamy były dużo większe i innego koloru, też naklejki Emhara są grube jak rękawice zimowe to tam poszło tyle lakieru że warstwy przestałem liczyć. Może i lepiej bo teraz gdy R_Mazzi skończył swojego dowiedziałem się kilku rzeczy i dorobię parę szczegółów, w tej sprawie też pójdzie PW A jak na razie wyciągnąłem diabełka i umyłem teraz parę zabiegów, i maluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2011 Teraz wziąłem się za figurki, będę miał dużo czasu na skrobanie , jak na razie przyniosłem całą bitwę do domu i poustawiałem figurki mniej więcej tak jak maję być, ale jeszcze dojdą dwa zestawy: Niemcy i Szkoci I to co mam na chwilę obecną Oczywiście jeśli ma ktoś jakieś sugestie to można coś pozmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Hmm...ogranicz ilość tych Prusaków w pikelhaubach.Mało kto już ich używał w 1917/18. Mogę koledze ramkę Revella jakoś odstąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2011 plastikk Po przemyśleniu zmiana planów, robię jednak bitwę pod Sommą gdzie pierwszy raz użyto czołgów, podobno siały postrach i to będę chciał podkreślić na dioramie Czyli wiąże się to z kilkoma zmianami: Korzystnymi: -po pierwsze MKI nigdy z A7V nie walczyły tylko MKVI - problem z figurkami się mi rozwiąże, bo niemcy wycofali hełmy pikelhaub w 1916r. w tym roku kiedy była bitwa pod Sommą, oczywiście moi będą się dopiero przezbrajać na nowe, więc pomieszam airfixa, cesara i revella ale to na PW z plastikkiem ustalę. -będę mógł także pomieszać anglików z zestawów które mam -będę miał lepszą nazwę w galerii I mniej korzystne: -będę musiał usunąć A7V ale oczywiście coś do niego wymyślę Myślę że po tych wszystkich zmianach wszystko rocznikowo będzie mi się zgadzać Ps Znalazłem miejsce w domu na dioramę, a ile musiałem się namęczyć żeby ją tam wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Nowe hełmy były już na użyciu pod Verdun (luty ) ale można przyjąć ze u Ciebie jakaś jednostka lewusów i jeszcze im nie wymieniono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Miejmy nadzieję Tylko nie wiem czy jeśli postawię tam szkotów o których już wspominałem, to czy będzie dobrze bo nie wiem czy tam akurat walczyli, ale kto to zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Dawno tu nie pisałem, ale to nie znaczy że nic nie robiłem Zrobiłem ramkę do mojego pola bitwy i zalałem wszystkie dziury i szczeliny klejem do płytek: Oczywiście leje do poprawy, żeby nie było Zacząłem też dłubać przy figurkach... ale masakra wszystko zalane, badziewna guma i frędzle zostaję, a ja mam ich zrobić ok.20 A tutaj przed i po: Jak widać po prostu strach... A tutaj mój brat jednego pomalował i jest całkiem ładnie: I zacząłem kończyć jednego MKI, posklejałem go i zrobiłem hak z przodu, ale to jeszcze nie koniec Nie wiem tylko jaki schemat malowanie na nie wybrać, może by ktoś pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Podstawka bardzo ciekawa. Może forumowicz Adrianowo wpadnie, bo on ostatnio trochę w pierwszej wojnie siedzi i może coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Jak to jaki??""Salomons'' kamo...tylko i wyłącznie, plus błocko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Jak to jaki??""Salomons'' kamo...tylko i wyłącznie, plus błocko. A jak wygląda ten "Salomons" po po nazwach się nie orjentuje, dał byś jakiś ładny przykład, a błocko koniecznie A tak w zasadzie to tylko dzięki koledze Adrianowro robię tę podstawkę, bo jak patrzę na jego dzieła to od razu chcę swoją skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 http://1914-1918.invisionzone.com/forums/index.php?showtopic=173826 Plus minus takie jak te...rozkład plam -raczej dowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 No dzięki, a kolorki to pewnie jakiś piaskowy zielony i brąz? jeśli się mylę to mnie popraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Wywołany do tablicy stawiam sie Sam zagrzebałem sie z robotą przy drewnianych wozach konnych ;) Tu masz kolorystykę kamuflarzu http://www.network54.com/Forum/282066/thread/1134127310/MarkI+painting+at+80%25 Szkot fajnie wyszedł. Z czego zamierzasz zrobić ziemię? Ja bym sugerował może jakąś pastę valejlo o drobnym ziarnie. Sam się przymierzam do paru scenek w 72 ale w mniejszych rozmiarach aby skupić sie na szczegółach. AV7 możesz spokojnie wykorzystać do innej scenki - pomysłów jest od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Dzięki Całkiem ładne ale nie wiem jak to wyjdzie, no nic jutro coś porobię. Ziemię też myślałem zrobić z tych past Valleyo, tylko nie wiem jak to cenowo wyjdzie, bo to jednak spory kawałek terenu Jeśli chodzi o A7V to myślałem żeby go zrobić z tej akcji w cegielni, bo to był niezły czad Ps. Już czekam na te parę scenek w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Z szarym kolorem bym uważał.Co prawda ''Mother'' i '' Little Willy'' były malowane na szaro to...w ''Salomon's Camo'' użył bym dwóch zielonych - olive khaki i ciemnozielonego. Jednak interpretacja należy do twórcy.Wszystkie fotki są czarno-białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Dzięki Całkiem ładne ale nie wiem jak to wyjdzie, no nic jutro coś porobię.Ziemię też myślałem zrobić z tych past Valleyo, tylko nie wiem jak to cenowo wyjdzie, bo to jednak spory kawałek terenu W lidlu był fajny zamiennik o połowe tańszy - poszukaj czegoś w sklepach dla Jeśli chodzi o A7V to myślałem żeby go zrobić z tej akcji w cegielni, bo to był niezły czad Ps. Już czekam na te parę scenek w 72 W lidlu był fajny zamiennik o połowe tańszy - poszukaj czegoś w sklepach dla plastyków A historii o cegielni nie słyszałem - jakies szczegóły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Adrianowro tutaj masz stronę z opisanymi przeżyciami wszystkich A7Vhttp://www.panzerpunkt.info/artykuly/panzer_A7V/a7v.htm .Przeczytaj całość, bardzo pouczające Dzięki za podpowiedz, na pewno poszukam plastikk Wzorowałem się na modelu którego fotki podał Adrianowro , tam jest szary, i myślałem że jest szary ale jeśli tak na chyba pomaluję na zielony. Jakby coś pomalowałem już piaskowym i zamaskowałem plamki teraz ten zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 No i zrobione Nie wiem czy kolorystyka trzyma się oryginału ale kto to będzie wiedział Wyszło całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 No i zrobione Nie wiem czy kolorystyka trzyma się oryginału ale kto to będzie wiedział My Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 30 Maja 2012 Autor Share Napisano 30 Maja 2012 Ale oni już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Daj jeszcze kilka czarnych wężyków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Biorąc pod uwagę skalę - to jest b.dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 plastikk Dobra, żaden problem bazylms Dzięki za miłe słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi