kamil83 Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Też był to mój pierwszy model . Dlaczego on jest taki czarny, wygląda jakby wpadł do oleju czy cuś. Używałeś podkładu?? Bo widać prześwitujący kolor plastiku. Widać niedomalowane miejsca. Malowanie tragedia, ale to Twój pierwszy model, więc nastepnym razem będzie lepiej. Poczytaj o technikach modelarskich. Przeglądaj warsztaty. Ćwicz. To może o plusach. Model ładnie sklejony. To już połowa sukcesu. Teraz popracuj nad malowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Jak na pierwszy model to całkiem nieźle. Jednak przesadziłeś trochę z washem. Używaj go mniej a nadmiary wycieraj patyczkami. Poza tym najpierw kładzie się kalki a potem nakłada efekty eksploatacyjne. Teraz wygląda to trochę dziwnie cały pojazd wygląda jak wyciągnięty z jeziora a oznaczenia taktyczne czyściutkie jak prosto z fabryki. Przy następnym modelu użyj papieru ściernego do usunięcia śladów po łączeniach form, np na lufie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Popieram zdanie poprzedników, gdyby nie ten wash było całkiem dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Z Tego co widzę model nie był w ogóle malowany a wash jest jakiś bejcowato podobny. Tak moja rada, następny staraj się robić na forum tak ,żeby każdy mógł tobie coś podpowiedzieć w trakcie pracy aby twój model był jak najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Trochę? Optymista z Ciebie! On wygląda jakby ktoś go trzymał faktycznie w oleju, albo właściwie nasuwa mi się myśl, że on w ogóle nie jest skończony tylko są to zdjęcia po nałożeniu washa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi