Czesio Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Witam Zacząłem budowę U-boota typu VIIB. Pierwsze za co się zabrałem to działo 88mm. Wymieniłem to co przypominało lufę na igłę lekarską, ale nie wiem z czego wykonać "podpórki " dla załogi . Chodzi o te wystające z boku w kształcie litery U : Jakieś propozycje ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Igła lekarska jest za mała... weź coś większego co najmniej o szerokości wykałaczki. Podpórki można zrobić z drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 29 Maja 2011 Autor Share Napisano 29 Maja 2011 Igła lekarska jest idealna, dorwałem dość grubą o śr. takiej samej jak lufa Z drutu próbowałem ale coś mi nie wychodzi, popróbuję jeszcze jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Igła lekarska jest idealna, dorwałem dość grubą o śr. takiej samej jak lufa Chyba lekarska ale dla konia. , wklej zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 29 Maja 2011 Igła lekarska jest idealna, dorwałem dość grubą o śr. takiej samej jak lufa Chyba lekarska ale dla konia. , wklej zdjęcia. Wiesz - w tej skali to ona powinna mieć jakieś 0,8 mm srednicy - może jest dobra - trza faktycznie obaczyć na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 0,7 sam gwint w tej skali + sam materiał lufy gdzieś dodatkowe 0,2mm ,razem daje 0,9 więc aż nie chcę mi się wierzyć ,że masz taką igłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Ja mam igły nawet 2.1. Rozmiary 0.4 do 0.9 a nawet 1.0 można dostać w większości aptek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 posiadam igłę 5mm służy do chipowania zwierząt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 30 Maja 2011 Autor Share Napisano 30 Maja 2011 Ja użyłem 1.2 mm . Oparcia czy jak tam zwał ( ) zrobię z pociętych igieł i drutu. Fotki powinny być za tydzień w piątek, teraz za bardzo nie będzie kiedy robić przez zawody (na które oczywiście zapraszam ) Oto fotka owej lufy : Działko oczywiście do wyszlifowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 OK , może być. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 31 Maja 2011 Autor Share Napisano 31 Maja 2011 Działko wzbogaci się jeszcze prawdopodobnie o taki zestaw blaszek od ABERa nie mam nerwów żeby robić to samemu http://mojehobby.pl/show_file.php?src=%2Fzdjecia%2F4%2F8%2F3%2F1506_abeSV-07a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2011 Zabrałem się za kiosk, zeszlifowałem wszystko co miało być "detalami" . Powoli dorabiam relingi, i wnętrze kiosku. Tylko nie mam pojęcia jak wykonać pokład, powinien być jak na tej fotce : http://www.lifecolor.pl/custom/Lifecolor_U-Boot-U253-Revell-kiosk-1.jpg Jakieś propozycje ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Podłogę możesz spokojnie wykonać z nawiercanego cienkiego polistyrenu plus wash. Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2011 Otworki niby są kwadratowe ale spróbuje i zobaczę jak to wygląda DZIĘKI Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi