athlon5 Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Pomimo,ze na forum ukazały się już dziesiątki modeli tego czołgu i ja postanowiłem pokazać co sobie ostatnio skleciłem. Model z dobrze znanego zestawu Tamki w zasadze pudełkowy nie licząc kilku drucików.W planie były podnoszone błotniki ....ale rychome były tylko kilka razy Miały być inne gąski ale są zestawowe gumki,mieł być sidolux-ale nie dałem,miał być wasch -ale nie zrobiłem itd itp. Jedyne czego mi osobiście jeszcze brak to jakieś numery ale poprostu narazie nie mam. i na koniec z młodszym bratem wiem....wiem -ubrudź go ,ubrudź go -NIE Edytowane 2 Czerwca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Fajny, podoba mi się. Czysty, ale bez przesady, trochę cieniowania i lekkiego brudzenia widać, nie jest "płaski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Bardzo fajny MUŁ ( określenie 72-ki w wojskach pancernych ). Jako ten co rył poligony tym cudeńkiem, uważam że najlepiej wyglada gdy jest po sam właz dowódcy, uwalony błotem i kurzem. Ale w tym przypadku, nawet bez tego, prezentuje się świetnie. Wyrazy uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2011 uważam że najlepiej wyglada gdy jest po sam właz dowódcy, uwalony błotem i kurzem Ten jeszcze nie wyjechał "w pole" poza tym nie wychodzi mi brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Co do numerów, to osobiscie uważam, ( nie wiem czy inni się ze mną zgodzą ) to podaruj to sobie. Numery mógłbyś zapodać, gdybyś wzorował sie na konkretnym wozie a przypuszczam że tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Model fajny z klimatem, ale rzuca się w oczy przyklejony odwrotnie wylot lufy i jarzmo wieżowego km-u przyklejone za wysoko. Ciekawie wycieniowany i świetnie wygląda przeźroczysty reflektor dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2011 rzuca się w oczy przyklejony odwrotnie wylot lufy Tak poważnie to nie odwrotnie przyklejony wylot lufy...to nawet nie element tego modelu.Oryginalna końcówka padła ofiarą wiertła{ a reczej temperatury} Poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Ciekawie wycieniowany i świetnie wygląda przeźroczysty reflektor dowódcy. Właśnie!! Co do tego reflektora, mam pewne wątpliwości. Ten element również powinien być czarny, to reflektor noktowizyjny, więc to też bym poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Masz racje nie brudź ich. Nie zawsze czołgi są utytłane w błocie.Najczęściej jest tak ze stoją sobie w parku wozów bojowych , rzadko kiedy wyjada na przykoszarowy poligonik jeszcze rzadziej na jakiś poligon , a pozostały czas to konserwacja sprzętu (CZYTAJ -pucowanie gazozolem całej skorupy) .NIE daj sie , sam nie jestem zwolennikiem tytłania wozów w błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2011 Właśnie!! Co do tego reflektora, mam pewne wątpliwości. Ten element również powinien być czarny, to reflektor noktowizyjny, więc to też bym poprawił. Z dowódca nie powinienem dyskutować ale to moje wzory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Nie wszyscy muszą wszystko wiedzieć najlepiej, a ja wiem, że nic nie wiem i przyznaje sie do błędu. Jak Ci już pisałem w prywatnej wiadomości ja opieram sie tylko i wyłacznie na swoich własnych doświadczeniach z wojska, a powinienem poszukać troszkę dokładniej. 1:0 dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2011 Ale tu nie chodzi o 1:0 czy cokolwiek podobnego. Bronię tylko mojego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Bronię tylko mojego rozwiązania I słusznie, skoro masz ku temu solidne podstawy, to jak najbardziej trzeba się bronić. Tylko napisz, czegoś Ty nawalił na to jarzmo armaty?? Chusteczkę?? Troszke psuje to efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2011 Tak chusteczkę.Wiem,że tego "muły"nie miały-zresztą oryginalny element Tamki lepszy nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi