Abarth_127 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Jest to pierwszy produkt firmy Belkits. Jest dostępny na stronie www.belkits.com. W zapowiedzi mają też nowego Forda Fiestę S2000. Mi Peugeota udało się kupić w Polsce. Na moje oko model wygląda bardzo fajnie, praktycznie nie ma nadlewek, ani jamek skurczowych. Jak natomiast jest ze składalnością części przekonam się w najbliższym czasie. Relacja z budowy będzie zamieszczona na forum, mimo słabych zdjęć ( nie wiem czy to aparat tego nie ogarnia, czy ja nie ogarniam aparatu ). Jedyną różnicą będą kalkomanie (Sołowow/Baran 50 Rajd Sanremo). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Fajny Pedziu Mogli zrobić go w barwach Bryana Bouffiera Tak swoją drogą jak na pierwszy model tej firmy wygląda bardzo dobrze, możesz zdradzić ile taka przyjemność kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Ja dałem za niego 200 zł, bo kupiłem go przez pośrednika w Polsce, ale na stronie producenta kosztuje 35 euro plus wysyłka, co daje cenę podobną do najnowszych modeli Fujimi. Kalkomanie Bouffiera są do dokupienia : http://belkits.com/index.php?action=products Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 No trzeba przyznać że strona dość ciekawa, z wielką chęcią skleiłbym sobie tego Puga w barwach Bouffiera a i Fiesta na pewno będzie robić wrażenie. Jednym słowem zazdroszczę bardzo udanego zakupu i mam nadzieję że ukaże się wątek warsztatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Witam Bardzo udany zakup gratuluje. Mam pytanko te siwe ramki z grilem-logo peugota to blaszki czy plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 To są blaszki, model na wypasie ma nawet materiał na pasy bezpieczeństwa. Fiesta S2000 wygląda na jeszcze lepiej dopracowany model, nic tylko się cieszyć bo Tamiya i Hasegawa już dawno zapomniały o tym segmencie rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 No i już jestem chory!!! Czy ktoś planuje ściągnąć do Polski parę egzemplarzy?? Ja już się piszę i na Fiestę i na 207!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2011 Tak, te dwa srebrne arkusze to blaszki. Jak widać są tam m.in. klamry na pasy, ale jakby ktoś nie dał rady tego złożyć dodali też kalkomanie. Trochę głupotą jest to, że nie dali masek do zamaskowania szyb przy malowaniu, tylko można je dokupić za 2 euro ... Patrząc na model testowy na ich stronie wydaje mi się, że Fiesta będzie jeszcze lepsza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 A jak obstawiacie - co będzie pod numerem BEL003 ??? Ja obstawiam Skodę Fabię S2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 A może Citroen DS3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Ja też obstawiam Fabię S2000, wydaje mi się, że Belkits na początek idzie w kierunku aut S2000. Ilość możliwych malowań/kalkomanii daje szansę na duży zbyt. Co do Citroena DS3 WRC to ja obstawiam, że zrobi go Heller. W tym roku mają wypuścić na rynek C4 WRC, a ponieważ wcześniej mieli Xsarę WRC i to francuska firma, to mamy najkrótszą drogę do DS3 - to taka moja teoria. A Fabię S2000 szykuje też Reji, ale będzie to model żywiczny, więc cenowy kosmos w okolicach 150 EUR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIeSEL-20 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Trochę głupotą jest to, że nie dali masek do zamaskowania szyb przy malowaniu, tylko można je dokupić za 2 euro ... No ja na pewno bym nie dal za (maski) 2 euro Tasiemki tamiya np: nadaje sie idealnie, jest tansza i starczy na nie jedne szybki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi