Nugget Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Nie wiedziałem w jakim dziale walnąć ten wątek, mam pytanie co do walk w czasie drugiej wojny światowej. Czy we Włoszech, były prowadzone walki na terenie Umbrii, (w której się zakochałem rok temu na wakacjach), chciałbym właśnie coś w tym temacie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Książka jakaś na temat walk we Włoszech odpowie Ci na to pytanie. Wujek google też może być pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Moses jak masz pisać takie pierdoły to lepiej siedź cicho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Timi jakie pierdoły, niech poszuka, poszpera to się dowie czy toczyły się tam walki czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 Dobra najwyżej zrobie coś z Lacjum. Nie dysponuje kurde fachową książką na ten temat akurat, a szkoda, myślałem, że może komuś sie o uszy obiło czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 To już chyba lepiej zrobić coś z regionu Marche, który graniczy z Umbrią od wschodu. Tam znajduje się między innymi Ankona, o którą walki toczył 2 Korpus Polski. Podstawowe (bardzo podstawowe) informacje na ten temat znajdziesz u cioci W. : http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_o_Ancon%C4%99 Swoją drogą przeczytanie kilku książek nie zaszkodzi. Zaczynają się wakacje więc będzie czas Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi