kubamich1 Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Pozdrawiam wszystkich Polaków! I zapraszam do oglądania skróconej relacji z budowy modelu Scani 141 z Hellera. Model robię już od dłuższego czasu , tylko na powstawianie fotek było go niestety mało. Teraz nadrabiam zaległości i pokazuje Wam swój nowy model. Podczas budowy strasznie drażniła mnie wizja modelu na oryginalnych , pudełkowych i wyjątkowo paskudnych kołach z Hellera. Postanowiłem zastąpić je kołami italerowskimi. Początkowo miałem wymieniać całe osie ze starej Scani 143 z Italeri , ale trochę pogłówkowałem i przerobiłem przednie piasty na wzór tych z Italeri , a na tylne piasty dopasowałem felgi z kół zapasowych od Italeri. Wykonałem też śruby bo koła zapasowe mają dziurki. Wykonałem je ze szpilek które pomalowałem na czerwono i powklejałem kropelką w felgi. Po wklejeniu obciąłem cęgami je z tyłu. Takim sposobem powstało rasowe Scaniowskie koło. Model ma także ruchome siodło. Oto fotki z budowy: rama wnętrze kabiny wzmocnione mocowanie kabiny (bardzo łamliwy element-wstawki trójkątne) silnik silnik w ramie wnętrze tylna oś z italerowskimi kołami pomalowane elementy kabiny szpilki przed pomalowaniem montaż kabiny przymiarka kabiny do ramy felga ze szpilkami tylna strona felgi z nie poobcinanymi szpilkami przymiarka z kołami drzwi jedzcze raz tylne koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 wszytko cacy ino wnetrze zrobiles na odpierdziel wszytko pacnołes podkladem ,nie podoba mi sie ten kolor nawet. Po,aluj kiere, siedzenia, dywaniki , poprostu troche rzywsze kolory daj ;]' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Kuba czemu silnik zrobiłeś na niebiesko, a nie np.na zółto trochę nie tak coś z tobą chyba, bo silnik na czarno lub na zółto powinien być i przewody powinny być. P.s ogółem jest nawet fajnie tylko ten cholerka silnik jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 1 Maja 2007 Autor Share Napisano 1 Maja 2007 Model nie jest jeszcze skończony. Przymiarka do naczepki: Przewodów nie będzie bo nie mam zwyczaju ich robić a kolor silnika jest Scaniowski , tak jak w innych moich Scaniach .A ze mną kolego Wojtusiu także wszystko w porządku,natomiast zastanawiam się co z tobą że piszesz takie od rzeczy posty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Nie no nie ma się co denerwować Myślę, że styl Kuby jest już od razu rozpoznawalny Zastanawiam się tylko jak ty to robisz, że całkiem niedawno oglądaliśmy Twój poprzedni model a tu już następny i to prawie gotowiuśki Podoba mi się zestawienie kolorów: kabina - rama, a patent ze szpilkami to prawdziwy majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Super robota, szczególnie ten kontener ładnie zapuszczony , kabinka też ładna, co do wypowiedzi Wojtak, Wojtek nie kązdy silnik ma kolor żółty ( to raczej amerykańce ), czarny lub srebrny, akurat w scaniach starych modelach właśnie takie kolory silnika były najczęściej spotykane i CHYBA tak malowała je już firma na oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 2 Maja 2007 Autor Share Napisano 2 Maja 2007 Ja się nie denerwuje tylko nie lubię jak ktoś na podstawie wykonanego modelu , a konkretnie mówiąc jego fotek wystawia opinię na temat stanu psycho-fizycznego jego wykonawcy , co uczynił kolega Wojtek.(cyt.:np.na zółto trochę nie tak coś z tobą chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Czym malowałes rame aero czy sprey??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 2 Maja 2007 Autor Share Napisano 2 Maja 2007 Maluje wszystko sprejami.A modele robię nieraz i trzy naraz w zależności od kaprysu a teraz akurat tak się złożyło że wykończyłem dwa naraz ,Scanię 141 i Iveco. Na warsztacie mam jeszcze rozgrzebanego Dafa 95 ATI i Mana TGA - czyli nawet cztery naraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Kokpit jest jakiś taki jakby beż "życia", wszystko w jednym kolorze i zlewa się do kupy. Natomiast na zewnątrz Scania prezentuje się całkiem fajnie Ps. Drzwi są na zawiasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 No Kuba teraz jak podpiąłeś, ten kontener to moje zdanie jest na tak ,nawet pasuje a co do silnika to wszystko cacy nawet go nie widać i spoko. Ps. Kuba w ile dni ty kleisz te modele ile dni ci zajęła ta Scania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 3 Maja 2007 Autor Share Napisano 3 Maja 2007 Scanię sklejałem ok. dwa tygodnie i robiłem podczas budowy fotki,potem wstawiłem je jednego dnia na forum i wszyscy myślą że zajeła mi jeden dzień. Co do wnętrza kabiny (ciężarówki mają kabinę a nie kokpit) to tak jak w rzeczywistości nie lubię jak jest tam coś "naćkane" ,nie lubię proporczyków i maskotek za szybą i to samo tyczy się moich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 Fotki balkonowe-SCANIA LB 141 V8: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi