Praetorian Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Hejas! Wrzucam parę fotek oryginalnej Integralki, która jest odrestaurowywana u nas w warsztacie. Sorry, za jakość niektórych fotek, ale robione podczas krótkiej przerwy w pracy. Jak będzie przy niej więcej zrobione i Lancia zjedzie ciut niżej, to będzie więcej zdjęć I na koniec mała ciekawostka i zagadka. Audi Q5, które było dość mocno spalone w komorze silnika. Każdy jeden element auta był polakierowany łącznie z wnętrzem, komorą silnika, podwoziem, zawieszeniem i budą z zewnątrz. Zagadka brzmi: Całe auto zostało polakierowane na białą perłę z palety Lexusa. Jest to lakier dwuwarstwowy- biała pierwsza warstwa i czysta perła druga warstwa. Trzecia to oczywiście lakier bezbarwny. ILE? poszło w sumie bazy na całe auto, czyli ile litrów białej i ile litrów perły? Dla osoby, która zgadnie dokładnie (ale tylko taka opcja) będzie mały gadżet lakierniczy. Na razie tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Zawsze uważałem Deltę za kozackie auto Co do zagadki, wydaje mi się że łącznie poszło ok 10 litrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Lancia Delta zawsze mi się wydawała jakby przednie lampy miała żywcem (prawie) wzięte z BMW E32/E34 . Ja strzelę łącznie 7-8 litrów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 14 litrów. Stawiam że własnie dużo ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Ja myślę że 5 litrów stawiam na małą ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 czekam z niecierpliwością, moim mażeniem jest zbudować replikę grupa"B" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Integralka marzenie... Piękne auto, teraz wszystko w Waszych rękach by przywrócić jej dawny blask. Co do tego ile poszło bazy na Q5 - stawiam 4-5 litrów PS. http://www.youtube.com/watch?v=pX6XGYEBdD8 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 A ja prawdę mówiąc nie znam się zbytnio na lakierowaniu aut, dlatego pojadę po bandzie i postawie na 25 litrów A jeśli będzie taka możliwość, to czy zobaczymy na forum efekt renowacji Lancii? Piękne auto i chciałbym (zapewne nie tylko ja) obejrzeć Integrale w całej okazałości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 A jeśli będzie taka możliwość, to czy zobaczymy na forum efekt renowacji Lancii? Piękne auto i chciałbym (zapewne nie tylko ja) obejrzeć Integrale w całej okazałości. Przyłączam się do prośby kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Również przyłączam się do prośby o kontynuowanie relacji królowa rajdów na pewno znajdzie się na moim warsztacie więc fotki z pewnością mi się przydadzą, twoje mają znaczną przewagę na tymi z neta że widać cały spód wozu, ciężko znaleźć takie fotki w sieci. A co do zagadki to stawiam na 8 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 Generalnie zajmujemy się blacharką w tym aucie. Lakierować z tego co mi wiadomo jej nie będziemy. U nas jest właśnie o tyle fajnie, że mogę porobić dużo zdjęć samochodów "od podszewki". Mamy podnośnik, ramę blacharską i zawsze tam można coś pocykać jak jakieś ciekawe auto mamy. A szczerze mówiąc, to cały czas mamy ciekawe auta. W przeciągu pierwszej połowy roku przewinęło się przez nasz warsztat kilkanaście samochodów z silnikami o mocy powyżej 300 koni. Np. Audi S4 (2010) dwie sztuki, BMW X6M, Audi R8, Audi S8, Mercedes S63 i parę innych. Co do zagadki. Prawidłowa odpowiedź to 10 litrów białej bazy i 3 litry czystej perły. Najbliżej był Sandi. A już niedługo czeka na Was obszerna relacja z wizyty w Szkole Głównej Służb Pożarniczych. A w niej: -Walkaroundy kilku bardzo ciekawych wozów strażackich w tym E-ONE Hush, Renault Kerax 8x8, Renault Kerax kontener, Iveco Magirus drabina x2 i ciężka techniczna Scania 6x4 -Relacja z doświadczeń laboratoriów: powstawania pożarów, ostrzegania pożarowego, oddymiania, hydropneumatyki, tryskaczy -Komora spalania oraz gaszenie sprężonym dwutlenkiem węgla. -Dyspozytornia Szkolnej Jednostki Ratowniczo Gaśniczej. I kilka innych atrakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi