Gobain Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Witam Właśnie masakruję się z w/w modelem Jest to mój 2 model po kilkunastoletniej przerwie w modelarstwie wiec proszę o wyrozumiałość . Model ten wybrałem z kilku powodów. Jednym z nich jest (olinowanie skrzydeł ? osznurowanie ?) nie wiem jak fachowo to nazwać . Blaszki eduarda w zestawie . Dwa te same modele w zestawie wiec ekonomia ( 80 zł za zestaw) . Ale do rzezy model będzie malowany jak w instrukcji Jasta 7 -March,1918 i Jasta 5- Spiring,1918 Pierwsze malowanie farbami Vallejo przygotowane już pod aerograf bo i w tej dziedzinie debiutuje To zawiera zestaw: Kokpit Skrzydła i kadłub To tyle dobrego a teraz problem jaki się pojawił po malowaniu Nie bardzo wiem co z tym zrobić czy czyścić cały model z farby i malować od nowa czy da się jakoś to miejsce poprawić to miejsce ? Może mi ktoś naświetlić tą sprawę ? Dziękuje za uwagę jeśli dotrwałeś do tego miejsca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1984 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Malujesz akrylami? to może aerograf splunął kilka kropelek? a może miejscowo był tłusty fragment? ja szczerze się przyznam, na początku w ogóle nie odtłuszczałem, ale akrylowa pactra trzymała jak złoto, idealna powłoka. Jak nie akryl tylko emalia to może właśnie kilka kropelek pojechało. Wg mnie wodny papier o gradacji 2000 i delikatnie tylko to miejsce zeszlifować, jako, że malujesz aerografem to bez problemu uzyskasz super cienką warstwę, ze dwie, trzy takie i nawet śladu nie będzie. Dodatkowo na brzegach plamy jeszcze zmniejsz strumień i jak mówię, nie będzie śladu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gobain Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 Malowałem vallejo gotowymi pod aerograf Co do sposobu położenia warstw będzie mały problem ,to mój pierwszy model malowany aerografem W każdym razie dzięki za podpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts