Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Właśnie masakruję się z w/w modelem Jest to mój 2 model po kilkunastoletniej przerwie w modelarstwie wiec proszę o wyrozumiałość . Model ten wybrałem z kilku powodów. Jednym z nich jest (olinowanie skrzydeł ? osznurowanie ?) nie wiem jak fachowo to nazwać . Blaszki eduarda w zestawie . Dwa te same modele w zestawie wiec ekonomia ( 80 zł za zestaw) . Ale do rzezy model będzie malowany jak w instrukcji Jasta 7 -March,1918 i Jasta 5- Spiring,1918 Pierwsze malowanie farbami Vallejo przygotowane już pod aerograf bo i w tej dziedzinie debiutuje

To zawiera zestaw:

42c6cf5ec27dc5cfm.jpg

8d03345efa8565a9m.jpg

912645115761f316m.jpg

Kokpit

d3f1cda9437d254dm.jpg

246106db872c8273m.jpg

ed10bd311dd3465dm.jpg

Skrzydła i kadłub

62974d80977be333m.jpg

ddf89f1ae444234dm.jpg

259954a073eecc50m.jpg

b6db08cabd5eb5f9m.jpg

80de322c9f6d82e7m.jpg

To tyle dobrego a teraz problem jaki się pojawił po malowaniu

182236d31393865dm.jpg

f0ef2f81ac71984dm.jpg

Nie bardzo wiem co z tym zrobić czy czyścić cały model z farby i malować od nowa czy da się jakoś to miejsce poprawić to miejsce ? Może mi ktoś naświetlić tą sprawę ?

Dziękuje za uwagę jeśli dotrwałeś do tego miejsca

Napisano

Malujesz akrylami? to może aerograf splunął kilka kropelek? a może miejscowo był tłusty fragment? ja szczerze się przyznam, na początku w ogóle nie odtłuszczałem, ale akrylowa pactra trzymała jak złoto, idealna powłoka.

Jak nie akryl tylko emalia to może właśnie kilka kropelek pojechało. Wg mnie wodny papier o gradacji 2000 i delikatnie tylko to miejsce zeszlifować, jako, że malujesz aerografem to bez problemu uzyskasz super cienką warstwę, ze dwie, trzy takie i nawet śladu nie będzie. Dodatkowo na brzegach plamy jeszcze zmniejsz strumień i jak mówię, nie będzie śladu.

Napisano

Malowałem vallejo gotowymi pod aerograf Co do sposobu położenia warstw będzie mały problem ,to mój pierwszy model malowany aerografem W każdym razie dzięki za podpowiedz